Calendar școlar 2020 – 2021. Când au elevii vacanțe și când sunt programate BAC-ul și Evaluarea Națională
Anul şcolar în curs a fost dat peste cap total din cauza pandemiei de coronavirus, iar elevii s-au văzut nevoiţi să facă ore online şi să intre în vacanţă mai repede. Situaţia fără precedent în care ne aflăm ar putea afecta şi structura anului şcolar 2020 – 2021.
Calendar şcolar 2020 – 2021: Când începe şcoala şi când iau elevii vacanţă
În acest moment, calendarul şcolar pentru 2020 – 2021 prevede 34 de săptămâni de şcoală, structurate în două semestre. La toamnă, şcoala ar urma să înceapă luni, 14 septembrie.
Elevii din clasele primare şi cei din învăţământul preşcolar ar urma să aibă prima vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie. Vacanţa de iarnă va veni pentru toţi elevii în perioada miercuri, 23 decembrie 2020 – duminică, 10 ianuarie 2021.
Cursurile se reiau pe 11 ianuarie, iar semestrul I se va termina pe 29 ianuarie 2021, fiind urmat de o vacanţă intersemestrială în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.
Al doilea semestru începe în data de 8 februarie, iar aici apare o noutate. Vacanţa de primăvară ar urma să fie separată în două părţi, având în vedere faptul că Paştele Catolic şi cel Ortodox pică la o distanţă de aproape o lună de zile.
‚‚Având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale, am propus fracționarea vacanței de primăvară pentru a permite familiilor reunite, inclusiv membrilor din diaspora, să celebreze împreună”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.
Două vacanţe de primăvară pentru elevi, nicio dată oficială pentru BAC şi Evaluare
Aşadar, prima vacanţă de primăvară ar urma să aibă loc între 2 şi 11 aprilie (Paştele Catolic pică pe 4 aprilie), iar a doua vacanţă în perioada vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021 (Paştele ortodox pică pe 2 mai).
Cursurile se reiau pe 10 mai şi se termină pe 18 iunie, când începe vacanţa mare. Pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu avem încă o dată oficială, dar acestea ar putea avea loc la final de iunie/început de iulie, aşa cum se întâmplă de obicei.
Trebuie menţionat că această formă nu este bătută în cuie şi mai pot surveni modificări, ţinând cont de situaţia actuală a pandemiei şi de faptul că ar putea urma un al doilea val în toamnă sau iarnă.