Astăzi, 5 februarie 2021, este prăznuită Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor diagnosticate cu temutul cancer la sân. Pe lângă rugăciunea specială pe care trebuie să o rostiți în cursul acestei zile, este bine să țineți și pot, pentru că este vineri. Rugăciunea Sfintei Agata este făcătoare de minuni și este foarte bine să o spuneți azi, mai ales dacă dumneavoastră sau o persoană dragă suferă de o boală incurabilă.
Sfânta Muceniță Agata s-a născut în cetatea Panormos, situată pe insula Sicilia. Potrivit izvoarelor istorice, ea era foarte frumoasă și foarte bogată și a fost cerută de soție de dregatorul Cvintian. Cererea în căsătorie s-a încheiat cu refuzul sfintei, pentru că a ales să trăiască pentru Iisus Hristos. Ea a fost încredințată unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul să o facă să renunțe la credința în Mântuitor. Ea a fost supusă mai multor traume, iar printre acestea se numără faptul că i-a fost tăiat pieptul cu un clește de fier, potrivit crestinortodox.ro.
Sfântul Apostol Petru, luând chipul unui bătrân, a venit la ea şi i-a spus spune că are puterea să o vindece. Sfânta Agata i-a mărturisit că este fecioară şi nu are de gând să se dezgolească în faţa lui pentru a o vindeca, preferând să să îndure durerea provocată de răni. Atunci, Sfântul Petru i-a zis că Dumnezeu l-a trimis şi o tămăduieşte fără să o atingă. După care, s-a făcut nevăzut. Sfânta Agata şi-a privit apoi trupul şi a văzut că toate rănile erau tămăduite.
Sfânta Muceniță Agata a trecut la cele veșnice în timp ce se afla în temniță. Datorită vindecării sale, este considerată a fi ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân. În clipul de mai jos, puteți afla mai multe despre viața Sfintei Agata.
“Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agata, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.
Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată. Să se împodobească astăzi Biserica cu porfiră slăvită înmuiată în curatul sânge al Muceniţei Agata, strigând: bucură-te, lauda Cataniei.”.
Tot astăzi, 5 februarie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi:
– Sfânta Muceniţă Teodula;
– Sfântul Cuvios Polieuct, patriarhul Constantinopolului;
– Sfântul Cuvios Teodosie din Scopelon;
– Sfântul Mucenic Antonie Atenianul.
Sursa foto: captură video YouTube / TRINITAS TV