Calendar ortodox, 17 ianuarie 2022. Ce trebuie să facă fetele necăsătorite de Sfântul Antonie cel Mare. Aduce noroc!
Calendar ortodox, 17 ianuarie 2022. Ce trebuie să facă fetele necăsătorite de Sfântul Antonie cel Mare. Citește mai jos tradițiile și obiceiurile din această zi. Aduce noroc!
Calendar ortodox, 17 ianuarie 2022. Este o zi specială pentru fetele nemăritate. Se spune că, în ziua în care Sfântul Antonie cel Mare este prăznuit, este bine ca acestea să se roage pentru găsirea sufletului pereche, dar și pentru a avea o căsnicie fericită alături de persoana iubită.
În fiecare an, Sfântul Antonie cel Mare este prăznuit în data de 17 ianuarie. Acesta este considerat un sfânt care îi scapă pe oameni de farmece și blesteme. De asemenea, fetele necăsătorite își vor găsi sufletul pereche.
Persoanele care se roagă la Sfântul Antonie cel Mare vor fi păzite de duhurile rele, dar și de vrăji. De asemenea, se spune că oamenii care fac rugăciuni timp de nouă zile, în lăcaș, își vor îndeplini dorințele, în special cele legate de sănătate, vindecarea de boli grave, liniște sufletească, dar și ruperea farmecelor.
Totodată, în această zi, care este trecută cu cruce neagră în calendar, nu este bine să mănânci dulce. Iar, persoanele care doresc să aibă parte de un an îmbelșugat, este benefic să împartă pachete cu alimente și haine celor săraci.
Vezi și TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII DE DRAGOBETE. CUM SE SĂRBĂTOREȘTE ZIUA IUBIRII LA ROMÂNI
Ce trebuie să facă fetele necăsătorite de Sfântul Antonie cel Mare. Aduce noroc!
Fetele care sunt nemăritate și doresc să își găsească sufletul pereche trebuie să se roage, la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare, timp de nouă marți la rând.
Se spune că astfel, fetele care nu s-au măritat, dar își doresc să aibă un partener de viață, vor avea șansa să își întâlnească alesul! În fiecare zi de marți, preotul bisericii va citi acatistele, iar, în cea de-a zecea zi, credincioșii care s-au ținut de rugăciune, în cele nouă zile de marți, duc la lăcașul de cult alimente. De asemenea, se aduce și o pâine care se împarte la nouă persoane.
Vezi și CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PUI GRÂU LA ÎNCOLŢIT DE SFÂNTUL ANDREI? CELE MAI BIZARE TRADIŢII DIN ROMÂNIA
Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare
„Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.
O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.
Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”, este rugăciunea către Sfântul Antonie cel Mare.
Sursă foto: Arhivă Cancan