Aceste fructe sunt o sursa importanta de vitamine si minerale, iar samburii ajuta la prevenirea cancerului. Mona Bica CALMANT. Sucul de caise cu apa si miere ajuta la reducerea febrei, iar pulpa fructului vindeca arsurile de soare Caisele, catifelate si dulci, au numeroase calitati nutritionale. Aceste fructe, atunci cand sunt proaspete, sunt bogate in zaha-ruri naturale, vitaminele A si C, B2 si B3. De asemenea, sunt o sursa excelenta de minerale ca fosfor, calciu, fier etc. Daca sunt consumate uscate sau in gemuri si dulceturi, cantitatea de calorii creste semnificativ, insa odata cu acestea creste si cantitatea de calciu, fosfor si fier. Specialistii sustin ca samburii de caise, daca sunt consumati zilnic, ajuta la prevenirea cancerului. Atat fructul, cat si samburii sau uleiul de caise au fost folosite in medicina inca din antichitate. Uleiul de caise are proprietati sedative si ajuta la calmarea durerilor de muschi, iar fructul in sine combate anemia pentru ca are in componenta fierul. Caisele trateaza constipatia si ajuta la digestie. Sucul de caise cu apa si miere ajuta la reducerea febrei, iar pulpa fructului vindeca arsurile de soare.