MEDICAMENT. Busuiocul, considerat a fi un condiment savuros, stimuleaza sistemul digestiv Considerat a fi o planta miraculoasa de mii de ani, busuiocul purifica trupul si spiritul. Bogat in nutrienti, acesta actioneaza asupra majoritatii tulburarilor tubului digestiv. Mona Bica Busuiocul a fost considerat dintotdeauna a fi o planta miraculoasa, purificatoare, atat pentru trup, cat si pentru spirit. Folosit in urma cu mii de ani in ritualuri religioase, acum busuiocul este utilizat atat in gastronomie, in medicina alternativa, cat si in industria cosmetica. Busuiocul contine calciu, vitamina B6, vitamina A, potasiu, magneziu si este o sursa importanta de fier. Mai mult decat atat, aceasta planta, considerata de gastronomi ca fiind un condiment savuros, are proprietati antibacteriene si antiinfla-matoare, protejeaza celulele hepatice, pe care le stimu-leaza, contribuind astfel la o mai buna functionare a ficatului. Busuiocul, consumat sub forma de ceai, tinctura sau chiar capsule, stimuleaza sistemul digestiv, ajuta la tratarea balonarii, a gastritei,actionand asupra majoritatii tulburarilor tubului digestiv.