„Bună, Găinaț, cu ce treabă prin București?”| Cum poți să-ți schimbi numele dacă te cheamă „Blegu”, „Nespalatu”, „Bețivu”, „Bulan” sau „Muci”
De la părinți moștenim culoarea ochilor, forma nasului, piciorul zvelt sau cu o conformație mai dolofană, poate și firea, dar mai ales numele. Și una este să te cheme Armando Muc, Ionuț Jegu sau Lăcrămioara Flocea, și cu totul alta să te prezinți drept Louis Antoan, duce de Orleans, Andreas Konstantin von Bayern sau Filip Ferdinand Rosetti.
Numele de familie spune, uneori, totul despre zona folclorica din care ne tragem, despre locul în care ne-am născut și despre cei care ne-au denumit, mami și tati. În România, și în București, există aproape 3000 de persoane cu nume hilare, ridicole sau de-a dreptul ofensatoare, gen “Jegu”, “Găinaț”, “Gunoi”, “Mortu” și “Betivu”. Mai jos, cele mai funny și mai elucubrante nume de conaționali.
Înainte să vină bebelușul pe lume, mami și cu tati se sfătuiesc, se întreabă, se ceartă și caută un nume ideal pentru copilașul lor. Să-i zicem Cosmin? Să-i spunem Corvina? Să o cheme Despina sau Bogdan? Să poarte numele bunicului Grigore sau al lu’ mătușa Frusina? Dacă-l dăm la școala germană, să-i spunem Rudolf, ca să-i fie mai ușor când va emigra în Deutschland. Sau Michael dacă se cară în State. Vestea bună pentru bebelușii care se vor naște este că legislația acum în vigoare nu mai permite părinților să le dea copiilor nume ofensatoare, ca să aibă de cine să râdă colegii de banca. Și cu toate acestea, în România se regăsesc nu mai puțin de 2.996 de persoane cu numele de Bucă, Flocea (1.728), Laba (880), Mortu (581), Bounegru (611), Blegu (515), Bețivu (219) și Slănină (186). Nice to meet you, dragi români!
Citește continuarea articolului pe B350.ro