Bucurestiul, noul Bronx! Harta celor mai periculoase linii de transport in comun!

De: Cancan
Publicat: 31/08/2013 | 22:15
Printre liniile periculoase ale RATB se numara si cea a tramvaiului 32

Nu e nicio bucurie sa fii sofer pe un autobuz care trece printr-un cartier marginas al Bucurestiului. O spun cei care sunt nevoiti sa faca acest job zilnic, pe autobuzele 32 sau 139.

Printre liniile periculoase ale RATB se numara si cea a tramvaiului 32

“Unii colegi au avut altercatii serioase cu romii, pe linia lui 32. Sunt periculosi, iar uneori a fost nevoie sa intervina politistii pentru a linisti lucrurile. Am avut si colegi care au luat bataie si au ajuns la urgente”, ne-a spus vatmanul Daniel Dobrica, care lucreaza la Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) de peste 20 de ani.

El sustine ca aceasta este o meserie periculoasa, iar daca nu ai nervii suficienti de tari si nu stii sa lasi de la tine nu poti reusi. Un alt pericol care pandeste in mijloacele de transport in comun sunt hotii de buzunare, care ataca de fiecare data cand masina este aglomerata.

“Nu trece zi fara sa vina cineva la mine la geam sa ma intrebe daca am gasit niste acte”, ne-a mai spus vatmanul. El ne-a povestit ca a invatat sa lase de la el si sa nu se certe in trafic, evitand astfel multe scandaluri. De asemenea, in mijloacele de transport in comun izbucnesc si altercatii intre pasageri, care uneori degenereaza in batai in toata regula.

Daniel Dobrica ne-a povestit intamplarile prin care a trecut de-a lungul timpului

De altfel, potrivit unor surse din cadrul Regiei, nici controlorii nu au o viata usoara pe aceste linii, iar pe 139 controalele se faceau cu ajutorul jandarmilor. Aceleasi surse ne-au spus ca in anii trecuti au fost cazuri cand veneau dupa sofer chiar la autobaza.

“Liniile RATB pe care se inregistreaza mai frecvent actiuni de vandalism sau agresiuni sunt liniile de tramvai 16, 41, 32, linia de troleibuz 97 si liniile de autobuz 102, 117, 138, 139. Zone cu potential mai ridicat de risc: Soseaua Petricani, B-dul Ghencea, Calea Rahovei, B-dul Nicolae Grigorescu, Soseaua Vergului, Calea Ferentari, Prelungirea Ferentari si Soseaua Pipera”, ne-a transmis biroul de presa al Regiei Autonome de Transport Bucuresti.

 

Multe dintre mijloacele de transport in comun au instalate camere de luat vederi, iar in acest fel multe dintre infractiuni sunt imediat rezolvate de politie.

Aceasta linie este des „vizitata” si de hotii de buzunare

“Pentru ca bucurestenii sa se simta in siguranta in mijloacele de transport, Regia a achizitionat in ultimii ani autobuze si troleibuze dotate cu sisteme de supraveghere video, care au rolul de a descuraja furturile, agresiunile si distrugerile din vehiculele RATB. Acestea sunt echipate cu sisteme de supraveghere video cu cinci camere digitale color, de inalta rezolutie, cu carcasa antivandalism.

Echipamentele de supraveghere video dispun de memorie nevolatila pentru inregistrarea evenimentelor pe o perioada de 72 de ore. Astfel, la solicitarea calatorilor, a organelor de Politie sau Jandarmeriei, inregistrarile sunt puse la dispozitia autoritatilor abilitate sa identifice persoanele care incalca legea. Anul acesta, la solicitarea RATB, Politia Capitalei a infiintat Brigada de Politie pentru Transportul Urban, structura ce are ca atributii crearea unui climat de ordine si siguranta in mijloacele de transport in comun”, ne-a mai precizat sursa citata. (A.S.)