Broccoli cu usturoi la tigaie. Rețeta magică prin care cucerești pe oricine îți calcă pragul
Rețeta de broccoli cu usturoi la tigaie o să te cucerească de la prima îmbucătură. Dacă ești fan legume, dacă ții post, ori pur și simplu nu știi ce rețete culinare să gătești, preparatul de astăzi ar putea să te inspire și chiar să devină preferaul mofturoșilor, dar și al copiilor.
Broccoli este alimentul ”vedetă” în multe farfurii, iar proprietățile sale nu pot fi contestate în niciun fel, însă sunt destul de multe persoane care nu se pot împrieteni deloc cu gustul acestuia.
Vezi și: PATRU REȚETE DIN NUCI CARE TE VINDECĂ DE BOLILE DE STOMAC, PANCREAS, CANCER ȘI VIERMI INTESTINALI
Cele mai iscusite gospodine au descoperit o rețetă ce ar putea să impresioneze și cel mai mare critic al acestei legume. Rapidă, sănătoasă și gustoasă, așa a fost caracterizată rețeta de broccoli cu usturoi la tigaie.
Ingrediente pentru broccoli cu usturoi la tigaie
- o cană broccoli congelat sau proaspăt
- 5 căței de usturoi tăiați mărun
- o lingură ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- condimente la alegere, sare, piper
Mod de preparare
Există două modalități prin care puteți prepara broccoli. Fie în baie de aburi (pentru 10 minute), fie în apă cu sare și când dă în clocot înmuiați broccoli pentru 30 de secunde. După ce este scos din apa fierbinte, specialiștii recomandă să fie lăsat în apă cu gheață.
Următorul pas este să încingeți tigaia și să căliți usturoiul. După ce a trecut 1 minut se adaugă și zeama de la o jumătate de lămâie. După ce a stat în apă rece, broccoli se adaugă peste sos și se lasă la călit 2-3 minute. La final de adaugă condimentele. Broccoli cu usturoi la tigaie se poate consuma ca fel principal, dar și ca garnitură.
Vezi și: CUM POŢI SĂ MĂNÂNCI PASTE FĂRĂ SĂ TE ÎNGRAŞI? SECRETUL A FOST DEZVĂLUIT DE SPECIALIŞTII ITALIENI