Breaking news! George Alexandru a murit in aceasta dimineata! Actorul avea 58 de ani

De: Cancan
Publicat: 02/01/2016 | 11:58

Directoarea Teatrului Nottara a spus că s-a stins în Spitalul Fundeni în urma unei operaţii. „Din păcate, a apucat să trăiască plecarea noastră din Teatrul Nottara. A trăit intens plecarea noastre. Am hotărât să-l depunem în foaierul principal. A jucat treizeci de ani în Teatrul Nottara”, a spus Marinela Ţepuş, la Antena 3.

Directoarea Teatrului Nottara a subliniat că actorul moare când îi dispare şi ultimul spectator şi de aceea îi invită pe toţi cei care l-au urmărit pe scena Teatrului Nottara să vină să-i spună un ultim gând actorului la Teatrul Nottara, acolo unde trupul său va fi depus.

Cine a fost George Alexandru

Nascut in Bucuresti, George Alexandru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea actorie. In primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea si Dan Micu, iar in urmatorii ani de studentie a lucrat sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar.

La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scena in 1985, cand era inca student. A aparut in spectacolele semnate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vanatorii, de Fanus Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).

Totusi, debutul pe o scena profesionista bucuresteana s-a petrecut in 1982, la Teatrul Foarte Mic, in montarea lui Cristian Hadji-Culea, Nu pot sa dorm, de Ion Brad.

La Studioul Casandra al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, a aparut in numeroase productii, printre care: Miorita, de Valeriu Anania, regia: Mihai Malaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Stefan Iordanescu (1985); Rosenkrantz si Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Baiesu (1985).

Timp de doi ani, a fost in trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Barlad, unde a lucrat la doua spectacole semnate de Cristian Nacu (1987): Intriga si iubire, de Friedrich Schiller si Ramane pe joi, de Eugenia Busuioceanu, precum si Fluturi de noapte, de Dinu Grigorescu, regia: Bogdan Ulmu (1986).

La Teatrul Nottara a fost prezent pe afis, practic neintrerupt, din anul 1987, unde a aparut in spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Mazgareanu (2010); Jocul dragostei si al mortii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de ratoi, de George Ciprian, regia: Razvan Dinca (2004); Romeo si Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Musatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasa, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornisteanu (1995).

Claudiu Stan