Breaking news. Cutia neagră a confirmat: cauza prăbușirii avionului Lion Air din Indonezia
Cutia negră a avionului Lion Air a scos la iveală cauza probușirii. Potrivit anchetatorilor, se pare că au fost probleme cu indicatoarul de viteză.
Cutia neagră a avionului Lion Air a fost recuperată și a arătat că indicatorul de viteză a fost defect în momentul prăbușirii, dar și în timpul a trei alte zboruri efectuate. Potrivit specialiștilor, avionul Lion Air care a funcționat doar câteva luni, a avut probleme cu o zi înainte de prăbușire din cauza imposibilității de a se citi viteza de zbor.
Toți cei 189 de oameni aflați la bordul avionului Lion Air au murit când avionul s-a prăbușit în Marea Java, la câteva minute de la decolarea din Jakarta. Până în momentul de față au fost identificate 14 victime. Cu o noapte înainte de tragedie, aceeași aeronavă s-a confruntat cu probleme de viteză și altitudine în timpul unui zbor de la Bali la Jakarta. (CITEȘTE ȘI: AVION PRĂBUȘIT PE AEROPORTUL DIN MANILA! A ALUNECAT LA A DOUA ÎNCERCARE DE ATERIZARE)
Pasagerii au observat un zgomot ciudat la motorul avionului, iar zborul a fost asemenea unui roller-coaster care le-a dăunat pasagerilor. Pilotul a alertat lumea pentru a reveni la Bali însă a reușit să remedieze problema și într-un final a aterizat în siguranță în Jakarta.
Rudele victimelor vor răspunsuri
Rudele victimelor au cerut proprietarului companiei aeriene niște răspunsuri într-o conferință de presă emoționantă. Ei vor să știe de ce avionul a fost pus în funcțiune în ciuda faptului că avea probleme tehnice. Rudele victimelor i-au cerut lui Rusdi Kirana să se ridicat în picioare și să dea explicații însă el nu a scos niciun cuvânt. În schimb și-a împreunat mâinile și și-a lăsat capul în jos, gestul său cerând iertare. (VEZI ȘI: AVION PRĂBUŞIT ÎN MUNŢI! ANUNŢUL ÎNFIORĂTOR FĂCUT DE SALVATORI)
Cutia neagră a avionului Lion Air fost găsită joi într-o stare deplorabilă, iar anchetatorii au manevrat-o cu grjă pentru a recupera informațiile. Cea de-a doua cutie neagră se crede a fi la 50 de metri distanță de principala arie de căutare, unde apa are doar 30 de metri adâncime. Însă curenții oceanici complică eforturile de căutare.