Breaking news. Cel mai bine plătit angajat din România a pierdut procesul cu… Dumnezeu!
Grecul Ioannis Papalekas lucrează la Bucureşti pentru un fond de investiţii şi este plătit regeşte (2,6 milioane de euro pe an) de ”Globalworth”, compania pe care o conduce şi care are în portofoliu cei mai emblematici ”zgârie-nori” din Capitală. Printre aceştia, ”Nusco Tower”, ”Unicredit Tower”, ”Bucharest One”, ”Cathedral Plaza” sau ”Upground Towers”. (VEZI AICI: Pe ce cheltuie banii cel mai bine plătit angajat din România. Şi-a cumpărat o plajă faimoasă în Mykonos!)
”Cathedral Plaza” a fost preluată, în 2012, de Ioannis Papalekas. Valoarea actuală a clădirii este de 70 de milioane de euro. Doar că Arhiepiscopia Romano – Catolică Bucureşti a obţinut în justiţie demolarea imobilului. Motiv pentru care cel mai bine plătit angajat din România a depus plângere penală şi a solicitat daune de la Ioan Robu, arhiepiscopul catolic, şi ARCB.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe data de 27 aprilie 2015 şi a fost soluţionat luna trecută. Ioannis Papalekas a pierdut, din păcate pentru el, procesul. Şi, mai mult, este şi bun de plată. Conform deciziei magistraţilor, grecul trebuie să plătească 16.460,26 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. O sentinţă la care, cu siguranţă, cel mai bine plătit angajat din România nu se aştepta. (CITEŞTE ŞI: Doar apropiaţii lui ştiu cum arată. El e angajatul plătit regeşte cu 2,6 milioane de euro pe an! – EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România)
Ioannis Papalekas rămâne, astfel, cu buza umflată după ce a pierdut procesul cu… Dumnezeu. ”Cathedral Plaza” urmează să fie demolată şi, în plus, trebuie să achite onorariul avocaţilor care i-au reprezentat pe Ioan Robu şi Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti. Aproximativ 4.000 de euro. Suma nu reprezintă, însă, o problemă pentru Papalekas. Durerea mare este că pierde 70 de milioane de euro ca urmare a demolării ”Cathedral Plaza”.
“Cathedral Plaza” este un complex de 19 etaje la intersecţia străzilor Luterană şi Berthelot din Bucureşti. Lucrările au început în 1998 chiar lângă Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Iosif”. Instanţa a decis că este vorba de o construcţie ilegală şi că trebuie demolată. Însă, de fiecare, dată s-a amânat deznodământul. Iar clădirea există şi în prezent. (CITEŞTE ŞI: Am aflat culisele unei tranzacţii istorice, de 164 de milioane de euro. Cum s-au încoronat fraţii Dedeman ”împăraţi” în Cotroceni: ”Au spart banca!”)