BREAKING NEWS | Avem cele mai noi rezultate ale alegerilor prezidențiale! Cu cine au votat românii pentru Cotroceni
Românii s-au prezentat, astăzi, la secțiile de votare unde au fost arondați pentru a-și alege viitorul Președinte al României. A fost o zi cu suspans maxim, fiecare candidat înscris în această luptă electorală ”încinsă” sperând că a reușit – în timpul campaniei electorale – să transmită un mesaj cât mai clar, convingându-și, astfel, alegătorii că merită să ocupe – pentru următorii 5 ani – râvnitul fotoliu de la Cotroceni. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, v-a prezentat, pas cu pas și oră cu oră, tot ceea ce s-a întâmplat astăzi, la secțiile de votare, precum și declarațiile pe care candidații le-au făcut după ieșirea de la urne. (CITEȘTE ȘI: AEP ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. CUM SE PUNE ȘTAMPILA CORECT, PENTRU CA VOTUL SĂ FIE VALID)
Se poate spune că a fost vorba despre ”Ziua Zero” a politicii din România, tensiunea crescând exponențial, pe măsură ce au trecut orele, iar Biroul Electoral Central a transmis informații despre prezența la vot a românilor. Bineînțeles, au existat și unele incidente pe parcursul întregii zile, însă – în cea mai mare parte – românii au mers către secțiile de votare doar cu gândul de a-și vota candidatul preferat. (VEZI ȘI AICI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE RAMONA IOANA BRUYNSEELS, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Fiecare dintre ei a sperat și speră într-o România mai bună și într-o evoluție permanentă, atât din punct de vedere social, cât și politic. Speranțele s-au concretizat în ștampila aplicată pe buletinul de vot, iar acum, după încheierea votului, fiecare român așteaptă, cu nerăbdare crescândă, să afle cine a câștigat alegerile prezidențiale de astăzi. (VEZI ȘI AICI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE VIOREL CATARAMĂ, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Primele două locuri ale ”clasamentului”
Conform informațiilor transmise pe surse, încă de la începutul ”Zilei Zero” s-au detașat doi candidați care au ocupat primele două locuri ale unui clasament neoficial – Klaus Iohannis – Președintele României – și Viorica Dăncilă, liderul PSD. În urma lor s-au poziționat Dan Barna și Mircea Diaconu, ceilalți candidați obținând mai puține voturi. Dar era vorba doar despre rezultate parțiale, fiindcă ”Ziua cea mai lungă” și-a onorat sintagma. La ora 12:00, spre exemplu, s-a înregistrat o tendință de scădere a lui Klaus Iohannis – 37 %, de la 40% -, Viorica Dăncilă fiind creditată cu 26 % . Pozițiile 2 și 3 ale clasamentului neoficial au rămas, și ele, neschimbate, Dan Barna – 12% – fiind urmat de Mircea Diaconu – 10%.
Urnele s-au închis în urmă cu doar câteva minute, iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă primele rezultate ale Alegerilor Prezidențiale 2019.
Cifrele date la EXIT-POLL SOCIOPOL, date care care iau în calcul diaspora
KLAUS IOHANNIS 42%
VIORICA DĂNCILĂ 18%
DAN BARNA 16%
THEODOR PALEOLOGU 5%
MIRCEA DIACONU 10%
RAMONA IOANA BRUYNSEELS 2%
ALEXANDRU CUMPĂNAȘU 2%
Exit- poll-ul prezentat de Centrul de Sociologie Urbană și Regional – CURS
Centrul de Sociologie Urbană și Regional – CURS, în parteneriat cu Avangarde, a realizat exit-poll oficial pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 10 noiembrie 2019. Potrivit datelor oficiale, Klaus Iohannis a câştigat detaşat primul tur, urmând să o înfrunte în turul II pe Viorica Dăncilă, candidata PSD.
Exit-poll, ora 21, voturi în ţară:
Klaus Iohannis (PNL) – 39%
Viorica Dăncilă (PSD) – 22,5%
Dan Barna (USR-PLUS) – 16,4%
Mircea Diaconu (Ind.) – 7,9%
Theodor Paleologu (PMP) – 6,1%
Kelemen Hunor (UDMR) – 3,9%
Ramona Ioana Bruynseels (PPU-sl) -1,9%
Alexandru Cumpănaşu (Ind.) – 1,2%
Potrivit specialiştilor, se estimează că din totalul voturilor exprimare, Diaspora ar însemna aproximativ 6%, ceea ce poate aduce unele schimbări scorurilor rezultate din exit-poll.
Exit-poll-ul final va fi prezentat la ora 23.00. Marja de eroare este 1,5%.
Rezultatele Exit-poll prezentate de IRES
IRES a prezentat rezultatele Exit-poll la Realitatea TV. Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al prezidențialelor, iar pentru locul secund se dă bătălia între Viorica Dăncilă și Dan Barna, asta pentru că exit-poll-ul nu ține cont de voturile din diaspora.
Klaus Iohannis 38,5
Viorica ăncilă 22%
Dan Barna 16,1%
Mircea Diaconu: 7,9%
Theodor Paleologu: 6,1%
Kelemen Hunor: 3,9 %
Alexandru Cumpănașu: 1,2%
Cei 14 candidați la alegerile prezidențiale 2019
Potrivit BEC, lista candidați alegeri prezidențiale 2019 cuprinde 14 persoane:
- Viorel Cataramă – Dreapta Liberală
- Viorica Dăncilă – PSD
- Theodor Paleologu – PMP
- Klaus Iohannis – PNL
- Dan Barna – Alianța USR-PLUS
- Kelemen Hunor – UDMR
- Mircea Diaconu – Alianța UN OM
- Ramona Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)
- Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitatea Națională
- Bogdan Stanoevici – candidat independent
- John-Ion Banu – Partidul Națiunea Română
- Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie
- Alexandru Cumpănașu – candidat independent
- Ninel Peia – Partidul Neamului Românesc. (CITEȘTE ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE THEODOR PALEOLOGU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Câți români au votat în Diaspora
Peste 478.700 de alegători votaseră în străinătate, la alegerile prezidențiale, până duminică la ora 15.00, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Dintre aceștia, 453.542 au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 au votat prin corespondență. 838 de secții de votare au fost organizate în străinătate, potrivit Biroului Electoral Central (BEC). Cea mai mare prezență la vot – până la ora menționată – s-a înregistrat la o secție din Londra, 4.278 de alegători prezentându-se pentru a își exercita votul. Prezență mare a fost consemnată și la secțiile din Chișinău și Bruxelles. La polul opus, într-o secție de votare din Phenian (Republica Populară Democrată Coreeană) nu înregistrase niciun vot niciun vot, în timp ce la o secție din Harare (Zimbabwe) votaseră, până la ora 10:00, doar șase români.
Din informațiile publicate la ora 17:00, peste 551.100 de alegători au votat – în străinătate – la alegerile prezidențiale 2019. (CITEȘTE ȘI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE BOGDAN STANOEVICI, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Când se anulează un buletin de vot
Există și cazuri – prevăzute de lege – în care buletinele de vot pot fi declarate nule. Iată care sunt acestea:
- buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare
- buletinele de alt model decât cel legal aprobat
- buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”
- buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora.
Trebuie menționant că buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate. (NU RATA: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE JOHN ION BANU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Votul este valabil exprimat în cazul în care – deși ștampila cu mențiunea „VOTAT” aplicată a depășit limitele patrulaterului – opțiunea alegătorului este evidentă, în cazul în care tușul s-a imprimat și pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”. De asemenea, buletinul de vot este valabil și în situația în care ștampila a fost aplicată de mai multe ori în același patrulater sau atât într-un patrulater, cât și în afara oricărui alt patrulater. Efectuarea de ștersături sau acoperirea prin scriere a buletinelor de vot nu atrage nulitatea acestora. (VEZI ȘI AICI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. CINE ESTE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)