Doctoriţele Maria Miron şi Mirela Păiuş ar putea fi eliberate! Astăzi, 20 august, Curtea de Apel va judeca contestația depusă de cele două doctorițe împotriva deciziei primei instanțe. Cele două vor să fie cercetate în libertate, și au fost duse astăzi, din nou, în fața magistraților, care urmează să pronunțe decizia.
Maria Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, se află în arest preventiv din 8 august în dosarul privind decesele suspecte de la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon. Astăzi, 20 august, Curtea de Apel va judeca contestația depusă de cele două doctorițe împotriva deciziei primei instanțe.
(CITEȘTE ȘI: IUBITUL „DOAMNEI CU COASA” A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ ÎNTR-O TOALETĂ PUBLICĂ. CUM A FOST GĂSIT MEDICUL)
Doctoriţele de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon, arestate preventiv pentru omor calificat, au cerut în instanţă să fie eliberate. Acestea își doresc să fie cercetate în libertate. Cererea lor este judecată azi la Curtea de Apel Bucureşti.
În acest caz, procurorii susţin că cele două ar fi provocat moartea unui pacient de la Terapie Intensivă, după ce i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină care-l ţinea în viaţă. Astăzi, Maria Miron şi Mirela Păiuş au fost scoase în cătuşe de la Curtea de Apel Bucureşti, iar magistraţii au rămas să se pronunţe cu privire la contestaţia lor.
În referatul cu propunerea de arestare a doctorițelor Maria Miron și Mirela Păiuș, în finalul documentului, reprezentanții Parchetului explică de ce cred că doctorițele ar trebui să stea închise 30 de zile.
„Calitatea de medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă a celor două inculpate este de natură să sporească gravitatea faptelor în condițiile în care acestea, dincolo de responsabilitatea profesională, și-au asumat responsabilitatea morală ca în activitatea pe care o desfășoară să depună toate diligențele necesare pentru acordarea de îngrijiri pacienților care își pun viața în mâinile acestora. Este de neconceput ca o persoană, cu atât mai mult un medic, să ia decizia de a pune capăt vieții unei persoane, indiferent de starea de sănătate a persoanei (…)
Nu se poate reține în favoarea acestora nici faptul că sunt integrate în societate întrucât societatea pe care acestea și-au imaginat-o este una în care medicii pot lua decizia arbitrară și inumană de a pune capăt vieții unei persoane”, se arată în document, potrivit hotnews.ro.
Reamintim că ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui denunţ formulat de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Sf. Pantelimon. Aceasta le-a relatat procurorilor că, la data de 10 aprilie, a fost sunată de o asistentă medicală, care i-a mărturisit faptul că pe secţia ATI a spitalului, de joi (4 aprilie) până sâmbătă (6 aprilie), au murit în jur de 20 de pacienţi, întrucât medicii de gardă pe secţia ATI, respectiv Maria Miron şi Mirela Păiuş, au redus cantitatea de noradrenalină la unii pacienţi internaţi.