Bradul de Crăciun, un moft? Vezi cât costă şi ce reguli trebui să respecţi pentru a rezista cât mai mult timp
În pofida preţului, cei mai mulţi români aleg un brad natural. Preţurile sunt, ca în fiecare an, pentru fiecare buzunar, depinde doar de pretenţiile fiecăruia.
Cei mai mulţi brazi care se gâsesc acum la vânzare sunt din import, iar preţul porneşte de la 80 şi poate ajunge până la câteva sute, în funcţie de mărime şi coroană.
De exemplu, un brad argintiu, provenind din Austria, ajunge şi până la 800 de lei, în timp ce unul de 10 metri poate costa şi 4.000 de lei.
La mare greutate sunt şi brazii în ghiveci. Aceştia au marele avantaj de a putea fi plantaţi în curte după Sărbători, iar preţul unuia este de 80 de lei.
Pentru cei care se gândesc ca anul acesta să împodobească un brad artificial, preţurile pornesc de la 50 de lei şi ajung până la 400 de lei, în functie de mărime şi culoare.
Dacă doriţi ca bradul cumpărat să ţină cât mai mult timp, există câteva reguli simple pe care trebuie să le respectaţi.
În primul rând, acesta nu trebuie aştezat lângă o sursă de căldură, iar atunci când îl cumpăraţi, este indicat să observaţi dacă acele se desprind uşor şi dacă, atunci când rupeţi un ac, mirosul de cetină este pregnant.
De asemenea, puteţi să udaţi bradul cu apă rece şi să îl lăsaţi şi la temperatură aproape de îngheţ.
Clara Văcaru