În urmă cu câteva zile, Anca Țurcașiu a fost invitată la un dialog cu Dr. Adina Albert, în cadrul podcastului Sănătatea ta, prioritatea mea. Cu această ocazie, artista a povestit de ce boală cumplită suferă, dar și motivele pentru care nu consumă carne sau lactate. Totul a început încă din copilărie, atunci când era obligată să mănânce alimente care nu îi plăceau.
Anca Țurcașiu nu mai consumă carne de două decenii. Nu i-a plăcut niciodată să ingere un astfel de produs. Pe de altă parte, mama sa o obliga să mănânce acest aliment, iar ea nu avea decât să se supună.
„Eu la 20 de ani am renunțat să mănânc carne, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea, adică eu nu am fost carnivoră de când mă știu.
După ce a intrat la menopauză, artista a început să observe o inflamație articulară care a îngrijorat-o. Când a ajuns la medic, a fost trimisă acasă pentru că suferea de tiroidită Hashimoto, boală autoimună.
„Mi-a ieșit o analiză destul de proastă, vai acum boli autoimune, toată lumea sau cel puțin pe mine m-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala că nu există remediu, acum toți avem aceste boli autoimune. Habar nu am ce înseamnă ele, nici nu prea mă interesează. Atpo era valoare foarte mare, tiroidită Hashimoto.
Nu a renunțat să-și găsească un tratament și a apelat la specialiști care i-au spus să renunțe la carne și lactate. Inițial, nu voia, dar a reușit și astfel, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit simțitor.