Lăcașurile de cult nu se deschid pe 15 mai, atunci când Ludovic Orban a anunțat relaxarea restricțiilor. Se vor redeschide, însă, cabinetele stomatologice, saloanele de înfrumusețare, frizeriile, dar și muzeele. Aici a luat foc un preot, nemulțumit de decizia autorităților. (CITEȘTE ȘI: CÂND SE VOR DESCHIDE BISERICILE. MESAJUL PATRIARHIEI ROMÂNE: ”VOM FACE DEMERSURI FIREȘTI…”)
Astfel, preotul Alin Cristian a postat pe pagina de socializare un adevărat articol ironic la adresa autorităților. (NU RATA: MARCEL VELA, DESPRE REDESCHIDEREA BISERICILOR: ”ESTE NEVOIE DE O ANALIZĂ OBIECTIVĂ, FĂRĂ PATIMĂ. ACEST VIRUS NE VA SCHIMBA”)
”Anunț – eveniment: De pe 15 mai inaugurăm Muzeul bisericesc „Sf. Vineri”!
Dintre exponate avem icoane de sec XX, obiecte de cult suflate cu aur și argint, două cruci emailate, mobilier de sec 21, sculptat în lemn de stejar, cu gravuri frumos executate de meșterii populari. De asemenea, câteva cărți de cult, ornamentate cu miniaturi și multe alte cărți vechi și prăfuite…
În altar avem Sf Graal chiar pe Sfânta Masă (Nu știu nici ăștia de la National Geographic, Discovery Science, History, că e la noi ascuns de sute de ani, din vremea năvălirilor barbare).
Muzeul mai conține câteva frumoase costume sacerdotale, din catifea, cu embleme creștine de sec. 1, 2,3;
Avem de, asemenea, un veșmânt al Sf. Parascheva, păstrat într-o raclă ferecată…
În altă raclă avem o pană de la un înger din cer care păzește muzeul nostru, ca semn al protecției și prezenței sale…
Dar cea mai prețioasă piesă din tezaurul muzeului nostru este Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, veche de 2000 de ani, păstrată în Muzeul nostru după toată rânduiala…
La deschidere și-au anunțat prezența Împăratul Hristos fondatorul Muzeului bisericesc care a dăruit Bisericii Sale, Sfântul Acoperământ al rugăciunilor Născătoarei de Dumnezeu și Corala îngerilor.
Părinții muzeografi vor da citire Pomelnicului de ctitori, dar și ale tuturor vizitatorilor credincioși…
Prin urmare, vă așteptăm să ne vizitați, intrarea este liberă, de la 15.mai și fiind starea de alertă de la această dată, alertați-vă rudele, prietenii, cunoscuții că e mare păcat să nu veniți, să stați în casă, tocmai Duminica, când este deschis Muzeul nostru bisericesc…
PS: Biletele de intrare sunt garantate de Art. 29 din Constituția României*
*Art. 29 – Libertatea conştiinţei
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.
(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine”, a scris preotul pe Facebook.