Pe zi ce trece crește numărul omenilor confirmați pozitiv cu noul coronavirus pe întreg mapamondul. Ultimele date arată că 472.712 de oameni sunt în total infectați cu COVID-19, 21,305 au decedat și 114.749 sunt vindecați.
Pandemia globală de noul coronavirus care a afectat mai întâi China, apoi Europa, se extinde rapid și în Statele Unite ale Americii.
În fruntea clasamentului în ceea ce privește multitudinea cazurilor cauzate de pandemia de COVID-19 continuă să fie China, cu 81,285 de cazuri de infecție și 3,287 de oameni decedați.
Pe locul doi cu pași repezi se instalează peninsula europeană, Italia, cea mai afectată țară din Europa. Aici 74,386 de oameni au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus și 7,503 de oameni au murit. În privința deceselor, Italia este numărul unu pe glob. Până la acest moment, în peninsulă s-au vindecat 9,362.
CITEȘTE ȘI: ULTIMĂ ORĂ. Ludovic Orban îl propune pe Nelu Tătaru ministru al Sănătății
Guvernul de la Roma vrea să dea încă 25 de miliarde de euro pentru a sprijini economia lovită puternic de epidemie.
De asemenea, Vaticanul a confirmat primul caz de COVID-19 la Casa SANTA MARTA, clădirea în care locuiește Papa Francisc. Este vorba de un prelat italian, care lucrează pentru administrația Sfântului Scaun. El a fost internat în spital, iar locurile pe unde a mers au fost dezinfectate. Totuși, un jurnalist american aproapiat de Papa Francisc a transmis că bolnavul nu a avut contact direct cu Suveranul Pontif.
Pe locul trei în lume se situează SUA, cu 68,489 de cazuri de infecție, 1,032 de morți și până acum doar 394 de vindecați. Cel mai afectat stat este New York.
În Spania, Starea de Urgență a fost prelngită până pe data de 11 aprilie. Bilanțul a ajuns acolo la 49,515 de cazuri de infecție, 3,647 de decese și 5,367 de oameni vindecați. Miercuri, numărul deceselor a crescut cu 656 față de precedenta raportare. Șeful guvernului de la Madrid a spus că izolarea este necesară pentru combaterea epidemiei și singura soluție eficientă. Această măsură a fost impusă acum 12 zile. După regiunea Madridului, cea mai grea situație epidemică există în Catalonia.
CITEȘTE ȘI: CULISE. Ce au discutat Ludovic Orban și Victor Costache înainte ca ministrul să-și
După Italia și Spania, cea mai lovită de numărul de cazuri cu COVID-19 este Germania. Aici, 37,323 de oameni au fost confimarți cu virusul apărut în China. În ceea ce privește numărul deceselor, bilanțul nu este la fel de sumbru ca în celelalte țări fruntașe, 206 oameni au murit în Germania. 3,547 de oameni s-au vindecat.
În Franța s-au înregistrat miercuri aproape 3.000 de cazuri noi de îmbolnăvire, în total au fost depistate până acum 25.233 de cazuri, iar numărul morților a crescut la 1.331, cu 231 de decese înregistrate numai miercuri. Din păcate, printre persoanele decedate se numără și scriitorul român Paul Goma, figură marcantă a disidenței anticomuniste.
O situație îngrijorătoare este însă în Elveția, țară cu 8,6 milioane de locuitori în care numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 crește alarmant. Numai miercuri au fost depistate 1.020 de cazuri noi, astfel că Elveția are 10.897 de cazuri până acum, dintre care 153 s-au soldat cu deces.
CITEȘTE ȘI: COVID-19. Cum încearcă unii români să fenteze restricțiile de circulație: un
În Marea Britanie, sunt mai puține cazuri confirmate decât în Elveția (9.529), dar se înregistrează o rată mai mare a deceselor: 465 de morți are până acum Regatul Unit. Între aceste decese, presa britanică a relatat despre cazul surprinzător al unei tinere de numai 21 de ani, care nu avea alte co-morbidități și totuși a murit. Iar cel mai celebru caz de îmbolnăvire cu Covid-19 din regat este fără îndoială chiar cel al Prințului Charles, prințul moștenitor.
Și Olanda are destul de multe decese, 356, la 6.412 cazuri confirmate.