„Biblia pierdută”, respinsă pe bandă rulantă. Povestea nefardată a celui mai de succes roman semnat de Igor Bergler

Publicat: 18/10/2023 | 13:36

Igor Bergler este unul dintre cei mai de succes scriitori români, iar operele sale au depășit granițele țării și au ajuns best-sellere. Seria Charles Baker s-a vândut în peste un milion de exemplare și a fost tradusă în 35 de țări. Însă, succesul nu a venit ușor, iar până l-a atins Igor Bergler a avut mult de muncit. Celebrul scriitor a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului „ALTCEVA”, acolo unde a vorbit despre cărțile sale, dar și despre cât a avut de muncit până când a ajuns la succes. 

În anul 2015, Igor Bergler publica „Biblia pierdută”, prima carte din seria Charles Baker. Aceasta a depășit toate recordurile de vânzări, până în acest moment fiind cumpărată de peste 300.000 de cititori. Mai mult, drepturile pentru carte au fost vândute în 35 de țări, fenomen fără precedent pentru o carte scrisă în limba română. Însă, deși succesul este răsunător, înainte de a vedea tiparul, cartea a fost refuzată de opt edituri.

(CITEȘTE ȘI: IGOR BERGLER NU ESTE INTERESAT DE PIAȚA DE CARTE DIN AMERICA! A DEZVĂLUIT MOTIVUL PENTRU CARE UȘILE SUNT ÎNCHISE PENTRU AUTORII STRĂINI)

„Biblia pierdută”, respinsă pe bandă rulantă

Așa cum spuneam, „Biblia pierdută”, prima carte din seria Charles Baker, se bucură acum de un real succes, însă drumul până aici a fost lung. Printre altele, în cadrul podcast-ului realizat de Adrian Artene, Igor Bergler a dezvăluit că a avut mult de muncă până când cartea sa a ajuns în mâinile cititorilor.

Se pare că inițial nu prea mulți i-au dat credit lui Igor Bergler și poveștii din „Biblia pierdută”. Scriitorul a mărturisit că opt edituri i-au refuzat cartea. Mai mult, una dintre ele chiar i-a explicat într-un material de 10 pagini de ce opera sa nu funcționează și nu o să aibă succes.

Din fericire, a noua editură a mizat pe talentul lui Igor Bergler, iar acum cartea „Biblia pierdută” se bucură de un succes răsunător și a fost vândută în peste 300.000 de exemplare.

„Editurile nu investesc pentru că sunt edituri vechi conduse de niște sicofanți comuniști, care funcționează după regulile care nu sunt de piață, de atunci. Care mai fac mici șmecherii, care nu declara tiraje… Nu toți, s-au mai schimbat lucrurile. Dar și ăia care sunt cinstiți oricum nu cred în marketing pentru că nu îl înțeleg și sunt și un fel de dictatori din ăștia care au îmbătrânit. 

Biblia pierdută a trecut pe la vreo opt edituri. Tot ce am putut să fac, că nu cunoșteam pe nimeni din zona aia, mai dădeam câte un telefon, le trimiteam cartea. O sigură editură mi-a răspuns, restul nici nu mi-au răspuns, mi-au dat ignor, deși le-am zis că vin cu 40.000 de euro pe care îi investesc în marketing. O sigură editură s-a obosit să îmi scrie de ce nu o să aibă succes cartea. Erau vreo 10 pagini, mi-a făcut o analiză literară în care a zis că nu are succes”, a declarat Igor Bergler, în cadrul podcast-ului ALTCEVA realizat de Adrian Artene.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube ”ALTCEVA cu Adrian Artene”

(VEZI ȘI: SCRIITORUL ROMÂN CU CELE MAI VÂNDUTE CĂRȚI DIN ULTIMUL DECENIU, PATRU ANI PENTRU „MINCIUNA LUI MICHELANGELO”: IGOR BERGLER: „UN CRONICAR AL NESĂBUINȚEI”)

This browser does not support the video element.