Bianca Drăgușanu a primit azi o serie de critici acide, după ce a publicat o filmare în care apare în timp ce își pupă pe gură fiica. Diva nu este singura persoană publică din România care are acest obicei pe care mulți dintre psihologi îl interzic. Anda Adam, Antonia și Alex Velea, Florin Salam, George Burcea, dar și Alex Bodi își sărută pe buze copiii.
Fosta prezentatoare de la Kanal D și-a dorit să fie înregistrat un moment de tandrețe între ea și fiica sa… Este vorba despre un pupic pe buze pe care și l-au dăruit una alteia, după cum puteți vedea în colajul de mai jos. Victoria și David Beckham sunt două dintre celebritățile de peste hotare care au făcut același lucru cu ai lor copii și au fost puși la zid de fani, dar și de unii dintre psihologi.
Charlotte Reznick, specializată în consilierea părinţilor şi a copiilor, a explicat pentru publicaţia “The Independent” că sărutul nevinovat pe gură dintre părinţi şi copii ar trebui să dispară. Dincolo de aspectul care ţine de igienă, psiholoaga a atras atenţia că există mulţi părinţi care continuă să îşi sărute copiii pe gură şi după ce aceştia trec de 4, 5 sau 6 ani. Deşi pentru părinte rămâne în continuare un gest de afecţiune, pentru copil poate fi un comportament extrem de confuz.
“Pupatul copilului pe buze poate crea mult prea multă confuzie. Dacă mămica îl pupă pe tătic pe gură şi invers, ce înseamnă atunci când copilul îşi pupă părintele pe gură? Acest obicei trebuie să înceteze. Dacă începi să-ţi săruţi copilul pe buze, când te opreşti? Pe măsură ce copilul trece de cinci sau şase ani şi încep să fie conştienţi şi de aspecte sexuale”, a declarat Charlotte Reznick pentru theindependent.co.uk.
Unii dintre colegii specialistei Charlotte Reznick nu sunt de acord cu declarațiile sale. Sally-Anne McCormack a mărturisit că, din punctul ei de vedere, nu este cu nimic greşit ca un părinte să îşi sărute copilul pe gură.
“Este ca şi cum ai spune că alăptatul este un comportament confuz pentru ei. Probabil că unele persoane se pot simiţi stingherite dacă văd asta, dar nu este un gest mai sexual decât atunci când îţi masezi copilul pe spate”, a subliniat psiholoaga Sally-Anne McCormack, potrivit The Independent.
Psihologul Keren Rosner a precizat că acest obicei este des întâlnit în țara noastră.
“De asemenea, mai demult, la ţară, în anumite zone din România, exista obiceiul ca femeile care se revedeau după o anumită perioadă să se pupe pe gură, de exemplu. Însă în cazul copilului foarte mic acest gest este contraindicat înainte de toate din cauze care ţin de igienă. Şi medicii recomandă să nu facem acest lucru din considerente legate de sănătatea copilului. Iar pe măsură ce copilul creşte, devine un gest cu încărcătură sexuală.
Copiii ştiu să facă diferenţa de timpuriu între un sărut între un băiat şi o fată, faţă de sărutul părintesc sau cel din prietenie. Mai ales că în zilele noastre observă astfel de modele pe stradă, în reviste, la televizor, sărutul pe buze fiind perceput ca specific între femeie şi bărbat. Acest lucru este evident şi la copiii de grădiniţă, până la clasele 1- 4, mai ales când unui băiat începe să-i placă o fetiţă şi se mândreşte dacă s-au pupat pe gură. Deci pentru ei are o semnificaţie puternică în ideea că le place o persoană de sex opus. Nu este o atracţie sexuală conştientizată la acel moment, bineînţeles, dar ea există. De aceea, dacă părinţii obişnuiesc să facă acest gest, copilul poate ajunge să fie confuz în ceea ce priveşte semnificaţia lui şi chiar să fie jenat. Mai ales că sunt părinţi care fac acest gest şi în public”, a explicat Keren Rosner pentru adevarul.ro.
Citește și: Bianca Drăgușanu, apariție de senzație alături de Klaus Iohannis! Reacția fostei prezentatoare de la Kanal D
Sursa foto: Facebook & Instagram Stories