Beneficiile turmericului, cel mai puternic antioxidant natural
Beneficiile turmericului. Turmericul este un antiinflamator puternic care poate ameliora durerile cauzate de osteopozora sau artrită.
Un remediu foarte bun poate fi preparat acasă: într-un pahar cu lapte călduţ se amestecă o linguriţă de pudră de turmeric şi se serveşte, după preferinţă, îndulcit cu puţin zahăr brun sau miere.
Curcumina conţinută de turmeric are numeroase beneficii printre care: previne boală Alzheimer, reduce inflamaţiile din organism şi cel mai important previne apariţia şi dezvoltarea mai multor tipuri de cancer.
Beneficiile turmericului. Este un bun detoxifiant
Beneficiile turmericului. În India, acest condiment este nelipsit din bucătărie, fiind folosit la prepararea mâncărurilor pentru gustul sau unic – iute, uşor amărui dar şi pentru multiplele beneficii pentru sănătatea organismului. Turmericul face parte din aceeaşi familie cu ghimbirul, fiind denumit şi „şofran indian” sau „regele condimentelor”.
De asemenea, este un eficient detoxifiant pentru ficat, previne dezvoltarea diabetului de tip ÎI şi ţine gripă şi răcelile de sezon la distanţă. Turmericul conţine o substanţă numită lipopolizaharida ce stimulează şi întăreşte sistemul imunitar, ajutând corpul să distrugă celulele canceroase şi astfel stopează răspândirea lor în organism.
Beneficiile turmericului. Recomandat în stare crudă
Beneficiile turmericului. În plus, este eficient şi în vindecarea infecţiilor urinare, dar şi în prevenirea apariţiei glaucomului, protejând nervii optici de diferite afecţiuni. Dacă balonarea va da bătăi de cap trebuie să ştiţi că turmericul poate fi soluţia, la fel şi în cazul problemelor digestive.
Este recomandat că în astfel de afecţiuni să fie consumat în stare crudă. Atenţie, însă, este contraindicat persoanelor care au probleme cu vezica biliară. Pe lângă bogăţia de antioxidanţi, turmericul are propretăţi antibacteriene, antifungice, antivirale şi conţine vitaminele C, K, E, potasiu, calciu, sodiu, proteine, fier, magneziu şi zinc.
Beneficiile turmericului. Este extrem de benefic pentru cei care au probleme cu tenul: vindecă acneea, repara ţesutul pielii şi şterge petele pigmentare, imperfecţiunile şi urmele lăsate de diverse afecţiuni. Se foloseşte praful de turmeric în măşti combinate cu miere, lămâie sau alte ingrediente în funcţie de tipul de ten. De asemenea, condimentul indian albeşte în mod natural dinţîi, fiind deopotrivă un inamic de neînvins al bolilor gingivale.
Praful de turmeric se combină cu apă şi se clăteşte gura după spălarea obişnuită, sau se formează o pastă densă cu care se spală dantura zilnic pentru a reduce apariţia cariilor şi formarea bacteriilor ce provoacă miros neplăcut. Rezultatele se pot observă după mai multe utilizări. Turmericul poate fi procurat de la orice magazine naturist la un preţ deloc piperat, fie sub forma de pulbere sau capsule.