Beneficiile sucului de lămâie. Ajută organismul să lupte cu infecţiile, previne apariţia pietrelor la rinichi, dar…
Beneficiile sucului de lămâie. Sucul de lămâie consumat ca atare (o jumătate de ceaşcă pe zi) creşte nivelul de acid citric din urină şi previne apariţia pietrelor la rinichi. De asemenea, în amestec cu mierea, sucul de lămâie ameliorează durerile în gât. Prin conţinutul ridicat de pectină, o fibră solubilă care dă rapid senzaţia de saţietate, sucul de lămâie este eficient în curele de slăbire.
Nutriţioniştii recomandă înlocuirea cafelei de dimineaţă cu un pahar de suc de lămâie amestecat cu apă fierbinte, pentru stimularea tractului digestiv şi aportul de vitamina C. Studii recente susţin şi că sucul de lămâie este anti-cancerigen, deoarece protejează celulele, potrivit popsugar.com.
Beneficiile sucului de lămâie. Sub formă de ceai, lămâia ajută la eliminarea senzaţiei de greaţă, a arsurilor la stomac sau chiar a paraziţilor intestinali. Totodată, sucul de lămâie este eficient în combaterea balonării şi a sughiţului. (VEZI AICI: Beneficiile susanului. De la sănătatea oaselor şi a pielii, la leac contra mahmurelii)
Consumul zilnic de apă cu lămâie ar ajuta şi la îngrijirea pielii, acţionând ca un remediu antiîmbătrânire, mai spun specialiştii. În acelaşi timp, sucul proaspăt de lămâie aplicat pe zona dentară dureroasă ar ajuta la calmarea durerilor, iar gargara cu apă şi suc de lămâie ar opri sângerarea gingiilor şi ar lupta împotriva respiraţiei urât mirositoare.
Există, însă, şi voci care susţin că sucul de lămâie afectează smalţul dinţilor, provoacă dureri de stomac, dureri în capul pieptului, deshidratare şi poate crea probleme mari cu pielea, dacă e folosit în măşti sau tratamente. De asemenea, sucul de lămâie este contraindicat celor care suferă de gastrită.