Beneficiile portocalelor, „bombele” energizante
Beneficiile portocalelor. Bogat în vitamina C şi antioxidanţi, acest fruct ar trebui inclus în alimentaţia zilnică pentru a vă putea bucură pe deplin de beneficiile sale. Vitamina C scade tensiunea arterială, menţine sănătatea întregului organism, protejându-l de virozele şi răcelile care dau bătăi de cap în sezonul rece. Antioxidanţii reduc riscul bolilor de inimă, îmbunătăţesc sănătatea ochilor şi lupta împotriva îmbătrânirii premature.
De asemenea, portocalele sunt şi o sursă bună de fibre care ajută la prevenirea bolilor sistemului digestiv, reglează tranzitul intestinal şi înlătura efectele neplăcute ale constipaţiei şi balonarii. Mai mult, sunt benefice în curele de slăbire, ajutând la pierderea kilogramelor în plus. Fibrele solubile pe care le conţin ajută şi la reducerea nivelului total de colesterol.
Beneficiile portocalelor. Îmbunătăţesc vederea şi previn afecţiunile cardiace
Portocalele conţin carotenoizi, care au rolul de a menţine sănătatea ochilor şi de a preveni bolile degenerative ce pot produce un mare disconfort, mai ales la persoanele cu o vârstă înaintată. Mai mult, sucul de portocale combate bolile de rinichi, prevenind formarea de calculi renali.
Vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi reduce cu succes inflamaţiile din organism, iar potasiul menţine funcţia cardiacă în parametri optimi, reducând semnificativ riscurile unui atac de cord.
Beneficiile portocalelor. Un puternic aliat în lupta împotriva cancerului şi hepatitei
Beneficiile portocalelor. Pe lângă vitamina C, acest fruct conţine vitaminele A şi B, fier, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fiind un bun detoxifiant recomandat celor care suferă de boli hepatice, ciroze, totodată având efect plăcut energizant ce menţine o stare bună de-a lungul întregii zile.
De asemenea, portocala poate elimina durerile de cap, iar infuziile din frunze de portocal acţionează ca un sedativ, alungând insomniile. Cercetătorii brazilieni susţin că acest fruct minune este eficient în lupta contra cancerului de stomac, de colon, esofagian, mamar, reducând efectele neplăcute ale chimioterapiei, împiedicând substanţele toxice să afecteze materialul genetic.
Pentru uz cosmetic, uleiul de portocală purifică tenul şi regenerează celulele. Folosit în măşti cosmetice, preparate în casă, elimină imperfecţiunile pielii, combate celulita, înlătură celulele moarte şi reduce ridurile, fiind indicat în special pentru tenul uscat. Datorită proprietăţilor antimicrobiene, opreşte dezvoltarea bacteriilor şi ciupercilor, având rol calmant asupra pielii în tratarea infecţiilor. Aplicarea unor comprese calde cu ulei de portocală elimină spasmele musculare, amplificând circulaţia sângelui.