Beneficiile consumului de vişine. Au efecte uimitoare pentru sănătate
Vişinele conţin numeroase vitamine (A, B1, B2, B9, C, E) şi săruri minerale (calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu) cu proprietăţi antioxidante şi regenerante. Printre beneficiile consumului de vişine se numără şi acela că 100 de grame de vişine consumate însumează doar 64 de calorii. Nu mulţi ştiu faptul că şi codiţele de vişin au proprietăţi terapeutice: acestea conţin flavonoizi, care au efect diuretic, astringent şi antiinflamator, fiind de un real ajutor persoanelor care suferă de boli renale sau celor care vor să dea jos câteva kilograme. Vişinele au efecte benefice în prevenirea şi ameliorarea osteoartritei, a durerilor musculare, a gutei, insomniei, afecţiunilor de rinichi şi a digestiei.
Beneficiile consumului de vişine! Pe lângă Vitamina C şi antocianine, vişinele mai conţin trei lucruri care sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc împotriva transformării celulelor, transformare ce duce la cancer. Alcoolul perilic, compusul chimic limonene, precum şi acidul elagic sunt substanţele cu ajutorul cărora te poţi proteja de cancerul de sân, de plămâni, ficat, piele sau colon.
Conţinutul de fibre din vişine ajută la combaterea problemele digestive. Printre beneficiile consumului de vişine se numără şi faptul că aceste fructe un efect laxativ. Viţinele se pot folosi şi extern, nu numai intern. Ele au proprietăţi apreciate pentru efectele de regenerare ţi tonifiere a pielii.