Beneficiile consumului de caise pentru sănătate
Cu cat este mai mare cantitatea de antioxidanti din organism, cu atat este mai mare rata de eliminare a toxinelor din organism. Toxinele sunt substante nocive care se acumulează în intestine şi tractul digestiv. Aceste fruct este bogat şi în Vitamina A. Caisele uscate sunt unele dintre cele mai bune surse de fibre alimentare. Ele contin fibre solubile bogate, care sunt uşor de dizolvat. Caisele ajută şi la sanatatea inimii. Cantitatea mare de fibre solubile, de asemenea, este benefica pentru sanatatea inimii. Deşi cele mai multe fructe contin o cantitate semnificativă de fier, cea mai buna sursa sunt caisele. Continutul de fier din caise este de ajutor in prevenirea dezvoltarii anemiei. Anemia este o tulburare a sangelui în care aceasta contine un nivel mai scăzut de globule roşii de sange şi, prin urmare, un nivel mai scăzut al continutului de hemoglobină în organism. Bogate in antioxidanti caisele sunt de ajutor in scaderea riscului de a dezvolta cancer. Nivelurile ridicate de antioxidanti, care sunt prezenti în caise, sunt benefici nu numai in evitarea cancerului şi sprijinirea procesului de creştere a celulelor, dar este, de asemenea, extrem de valoros pentru mentinerea sănătătii pielii. De asemenea, Cantitatea mare de fibre alimentare din compozitia caiselor ajuta persoanele care sunt la dieta. Continutul ridicat de fibre imbunatateste sistemul digestiv şi excretor în organism şi ajută la îmbunătătirea ratei de metabolizare. Mai mult, caisele au un numar scazut de calorii. Deci, se poate consuma cu uşurintă o cantitate buna de caise, fără teama de a lua in greutate.