Beneficiile ceaiului de tei. Ajută imunitatea, previne cancerul, detoxifică organismul, reduce febra, scade tensiunea
Beneficiile ceaiului de tei se datorează în special concentraţiei mari de fitonutrienţi, flavonoizi şi alte substanţe care provoacă transpiraţie abundentă. Acest amestec unic de compuşi face ca ceaiul de tei să fie frecvent utilizat în caz de anxietate, de exemplu, spun specialiştii. Dacă suferiţi de schimbări rapide de dispoziţie şi de stres cronic inexplicabil, o ceaşcă de ceai de tei poate fi adaosul ideal la regimul alimentar. Are efecte minore asupra hormonilor, inducând o stare de relaxare a corpului şi a minţii.
Beneficiile ceaiului de tei. Impulsionează sistemul imunitar
Ca şi în cazul altor remedii naturiste, antioxidanţii din tei reprezintă una dintre calităţile cele mai importante ale acestei plante. Astfel, ceaiul de tei ajută la sănătate, în general, prevenind multe boli cronice. De asemenea, ceaiul de tei protejează pielea împotriva îmbătrânirii şi a expunerii la soare.
Substanţele din ceaiul de tei induc transpiraţia, fiind o cale eficientă de eliminare a toxinelor din corp, alături de săruri în exces, apă, grăsime şi substanţe străine. De aceea, ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au febră. Temperatura scade în urma consumului de ceai de tei, prevenind efectele negative la nivelul organelor. În plus, ceaiul de tei implusionează sistemul imunitar. (NU RATA, AICI: Beneficiile ceaiului de sunătoare. E bun la stomac, tratează insomnia, te ajută să te laşi de fumat, dar…)
De asemenea, ceaiul de tei poate reduce sau chiar elimina durerile de cap, precum şi pe cele cauzate de artrite şi gută. O altă utilizare a ceaiului de tei este în reducerea inflamaţiei tractului respirator. La fel, ceaiul de tei poate fi folosit şi pentru micşorarea tensiunii arteriale.
Beneficiile ceaiului de tei. Previne cancerul, stimulează digestia, dar… atenţie la alergii
Compuşii antioxidanţi din ceai previn formarea radicalilor liberi, responsabili de mutaţiile intervenite la nivel celular, care adesea duc la apariţia diverselor forme de cancer.
Acelaşi banal ceai de tei este folosit şi împotriva constipaţiei şi a crampelor, reduce disconfortul gastrointestinal şi stimulează digestia.
Atenţie, însă, sunt şi oameni alergici la florile de tei, aşa că adresaţi-vă medicului înainte de a adăuga ceaiul de tei pe lista băuturilor favorite. Şi mai ales, nu depăşiţi trei ceşti pe zi. Ceaiul de tei poate interacţiona negativ şi cu anumite medicamente, aşa că specialiştii îndeamnă la prudenţă. (VEZI ŞI: Beneficiile ceaiului de mentă. 10 afecţiuni pe care le poate stopa)