Roiniţa este o plantă aromatică şi are proprietăţi curative. Beneficiile ceaiului de roiniţă multiple. Această plantă-minune are efecte terapeutice, calmează spasmele stomacale, este foarte bună pentru sistemul nervos, combate diareea, echilibrează digestia şi stimulează pofta de mâncare.
Ceaiul preparat din frunze de roiniţă, dar şi cel preparat din flori de roiniţă ajută atât la tratarea ameţelilor, cât şi a durerilor de cap. Pentru a fi eficient în combaterea diverselor afecţiuni, acest ceai trebuie administrat în fiecare zi. Roiniţa mai poate fi utilizată şi pentru vindecarea rănilor, sub formă de băi, această plantă având proprietăţi cicatrizante.
Roiniţa are capacitatea de a combate starea de anxietate şi agitaţie, întâlnită frecvent la bolnavii de Alzheimer, dar şi de a amâna declinul cognitiv asociat demenţei, potrivit site-ului sanatate.acasa.ro. Această plantă este considerată un stimulent şi revitalizant mental foarte bun. Ceaiul de roiniţă este foarte bun şi în combaterea mai rapidă a acţiunii virsului herpetic în organism. El ajută la diminuarea efectului virsului, iar aplicat externe, pe leziuni, grăbeşte videcarea rănilor.
Numeroase studii au demonstrat că ceaiul de roiniţă are efecte calmante şi asupra inimii. Acesta reduce palpitaţiile şi hipertensiunea arterială. Atenţie! Roiniţa poate interacţiona cu anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru tiroidă şi cele pentru HIV. Consultaţi-vă cu medicul înainte de a consuma roiniţă, pentru a preveni orice interacţiuni cu medicamentele sau probleme de sănătate.