Beneficiile ardeiului iute. 10 minuni pe care le face pentru sănătate

De: Cancan
Publicat: 20/09/2017 | 16:17
S-a demonstrat, printre altele, că prin consumul ardeiului iute pot fi oprite sângerări severe în doar câteva secunde. Unul dintre beneficiile ardeiului iute este faptul că, datorită capsaicinei, are puternice proprietăţi anti-inflamatoare. Capsaicina blochează eficient substanţa P, care este asociată cu procesele inflamatorii din organism. Dacă se consumă regulat, poate fi o modalitate prin care preveniţi artrita. 
 
Această legumă este eficientă şi în reducerea unor durere cauzate de boli precum psoriazis sau neuropatia diabetică. 
 
Mai multe cercetări despre beneficiile ardeiului iute arată că poate preveni cancerul de prostată. De asemenea, gustul iute al ardeiului creşte termogeneza, procesul de generare a căldurii în organism şi astfel se ard calorii suplimentar. 
 
Mult timp s-a crezut că alimentele iuţi cauzează ulcerul de stomac. În mai multe studii s-a confirmat faptul că ardeiul iute nu cauzează ulcerul, ci îl previne pentru că distruge bacteriile nocive şi stimulează secreţia de sucuri gastrice cu rol protector. 

Beneficiile ardeiului iute. Ajută inima

Doctorul american John Cristopher susţine că ardeiul iute roşu are un efect de echilibrare a presiunii sângelui din cap până în picioare. Ridică presiunea de pe zona hemoragică, permiţând sângelui să se coaguleze rapid. 
 
Acesta a dovedit ştiinţific în peste 30 de ani de cercetare că ardeiul cayenne, un ardei iute roşu, este un foarte bun remediu pentru afecţiunile cardiovasculare, fiind foarte util chiar şi pentru stoparea infarcturilor.
 
Ardeiul iute roşu are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A, iar două linguriţe de ardei iute pisat furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. 

Beneficiile ardeiului iute. Previne diabetul

Betacarotenul din ardeiul iute este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale. Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat.   
 
Consumul regulat de ardei iute poate preveni diabetul de tip 2. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică arată că, dacă este consumat în mod regulat, ardeiul iute reduce nevoia organismului de secreţie a insulinei, reducând astfel nivelul glucozei din sânge după mese.