Există o băutură extrem de consumată atât în România, cât și în întreaga lume, care poate duce, în timp, la boli grave. Experții medicali atrag atenția că băuturile carbogazoase dulci pot provoca boli cronice și ”încetinesc” activitatea creierului.
”Ceața creierului” este o problema cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume în ultima perioadă. Fie că uitați unde ați lăsat cheile de la mașină, vă întoarceți să verificați dacă ați încuiat ușa casei sau pur și simplu nu vă puteți concentra la activitățile de zi cu zi, acestea sunt doar câteva dintre ”simptomele” provocate de această ”ceață cerebrală”.
Creierul nostru pare lent, de aceea simțim nevoia să ”îl trezim” cumva. Și cum facem asta? Cu ajutorul băuturilor dulci care ne dau senzația că ”ne ascut simțurile”. Însă doar pentru scurtă vreme. Aceste băuturi inundă organismul cu cantități mari de zahăr, coloranți artificiali, conservanți și adesea cofeină”, spune Amy Shapiro, expert medical în hematologie și oncologie, relatează eatthis.com.
La început, băuturile dulci oferă o senzație de vigilență. Cu toate acestea, astfel de băuturi au ca rezultat rapid ceața creierului, poftă mai mare de zahăr, nervi și oboseală. „Aceste băuturi sunt lipsite de beneficii nutriționale și sunt cauza multor boli cronice. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății ar recomanda eliminarea tuturor băuturilor dulci din dieta dumneavoastră pentru a promova sănătatea și îmbunătățirea activității cognitive”, spune Shapiro.
CITEȘTE ȘI: CELE 27 DE ALIMENTE ALCALINE CARE PREVIN CANCERUL, OBEZITATEA ȘI BOLILE DE INIMĂ
Sursa foto: Pexels.com