Băutura care poate să-ți prelungească viața cu ani buni. Câte cești trebuie să consumi zilnic

Publicat: 10/10/2022 | 20:30
Sursă foto: Pixabay

Specialiștii în nutriție au dezvăluit care este băutura cu extrem de multe beneficii asupra corpului uman. Cei care o consumă regulat au șansa de a-și prelungi viața, prin încetinirea procesului de îmbătrânire și prevenirea unor boli grave.

Conform unui studiu recent, persoanele care consumă zilnic cafea pot să-și prelungească viața și cu ani buni. Secretul pare să fie faptul că boabele din care este făcută conțin antioxidanți care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi dăunători.

Printre motivele pentru care cafeaua ajută la prelungirea vieții, se numără și faptul că băutura poate reduce decesul timpuriu cu 27%, dar și bolile de inimă, cu 20%. Studiul a fost realizat pe o perioadă de mai bine de 12 ani, pe participanți cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. (CITEȘTE ȘI: 10 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai peste 30 de ani. Îmbătrânirea prematură, evitată printr-o alimentație corectă)

Câte cești de cafea trebuie să consumi zilnic, pentru a-ți prelungi viața

Datele identificate de specialiști arată faptul că este necesar să beți între două și trei căni de cafea. Cei care respectă această doză, au șanse mai mari să fie feriți de cancer, una dintre cele mai grave boli ale zilelor noastre. Bărbații care consumă cafea prezintă un risc mai redus de a dezvolta cancer de prostată, iar femeile care beau chiar patru cești, pot preveni cancerul endometrial.

Cafea. Sursă foto: Pixabay

Încă un motiv pentru care cafeaua ar putea prelungi viața cu ani buni este acela că ajută la sănătatea inimii. Această băutură ar reduce cu 20% riscul de a dezvolta boli de inimă, printre care se numără: hipertensiunea, tromboza, atacul de cord, insuficiența cardiacă.

Cea mai bună cafea, conform spuselor specialiștilor, este cea din boabe organice, numită și cafea ecologică. Motivul este că aceasta ar fi crescută fără pesticide și erbicide. (CITEȘTE ȘI: Cinci “trucuri” antiîmbătrânire la îndemâna oricui. Cum poate fi stopată, măcar aparent, înaintarea în vârstă)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult