Night-life-ul României e populat de personaje dintre cele mai interesante, dar despre care se ştiu puţine, spre foarte puţine lucruri. În această categorie l-am încadra şi pe un danez cunoscut prin oraş drept milionar, care conduce destinele unei companii importante la nivel european. De fapt, printre cei mai mari producători de sosuri (maioneză, muştar, etc.) din domeniul fast-food-urilor.
Printre amici, danezul M. a căpătat porecla de ”Baronul ketchup-ului şi al muştarului”, după ce a preluat frâiele respectivei companii. Stabilit la Bucureşti de câţiva ani (compania are un sediu aici), s-a integrat imediat şi în viaţa de noapte, într-un ”peisaj” din care fac parte şi celebrii fraţi elveţieni XXX (CITEŞTE AICI DETALII) sau ”gemenii corsicani” (AFLĂ POVESTEA LOR).
Apropiaţii lui îl descriu pe M. ca fiind un mare amator de distracţii rafinate. Dar apetitul său pentru cluburi n-a fost împărtăşit de soţia rămasă în Danemarca natală, aşa că între ei a intervenit divorţul. Scandinavul a fost obligat în aceste condiţii să facă naveta periodic între Bucureşti şi Copenhaga ca să-şi vadă copiii. Uşor, uşor însă, el şi-a pus în ordine viaţa personală şi a reuşit să treacă peste eşecul din căsnicie. L-a ajutat un medic stomatolog, Andreea, care nu cu multă vreme în urmă i-a devenit iubită. Deocamdată, nu e o relaţie totalmente asumată public (pe contul ei de Facebook, nu există niciun semn că ar fi iubiţi), însă în cercul de prieteni nu se mai ascund.
Aşa se face că vineri seară, danezul a rezervat două mese la cel mai select club de noapte din Bucureşti, ca să-şi sărbătorească actuala iubită. Andreea a schimbat prefixul vârstei, chiar pe 11 februarie, iar iubitul ei a ţinut să-i spună ”La mulţi ani!” exact la miezul nopţii, alături de prietenii comuni. S-au strâns toţi, au băut, au dansat, s-au simţit super-bine până când cuplul care i-a invitat a început să se agite. Ea a început sa arunce cu băutură spre o masă mai jos de ei, dar la un mod evident. Iaraşi au început să arunce cu pahare în stânga şi-n dreapta. Comportament tare ciudat, nefiind beţi. Genul acela de comportament neexplicabil. Invitaţii s-au simţit aiurea sau cel puţin aşa părea situaţia. Lumea se uita la ei. Nasol. Până când… un ospătar a adus nota de plată! Nu ştim care este echivalentul în limba daneză a acestui cuvânt, dar ştim că în română se numeşte… ”cârcotă”! Asta a făcut M. când a citit totalul pe care îl avea de achitat, aproape 5500 de lei (vreo 1200 de euro), o notă nemaivăzută la două mese de invitaţi. Mai întâi, i-a reproşat minute in sir ospătarului in timp ce ea arunca cu pahare, ca la petrecerile grecesti cu farfurii!
Apoi… discuţia a degenerat! S-a ajuns la îmbrânceli între danez şi ospătar pentru ca într-un final, ”Baronul ketchup-ului” să apeleze 112 şi să ceară ajutorul Poliţiei într-o situaţie în care nimeni nu înţelegea ce voia în afară că refuza să plătească! După o oră de scandal, M. a băgat mâna în portofel şi a plătit cu greu, cu foarte greu, cu inima strânsă şi neavând ce să facă, căci invitaţii se uitau, ospătarii se uitau, lumea din jur se uita!
Sursele noastre povestesc faptul că danezul ar mai fi creat situaţii similare în trecut, că a mai făcut ”atmosferă” şi în alte localuri selecte. Nu ştim cu subiect şi predicat ce s-a întâmplat în urmă cu un an (cam în aceeaşi perioadă), la Entourage, dar am auzit că nu s-a terminat nici acolo bine. Motivul: presupuse datorii de vreo 20 de mii de roni. Şi nu e tot: la Fratelli, altă poveste, cu ”note pe caiet” şi… Deocamdată atât!
Cine are detalii despre ce note de plată a lăsat în urmă ”Baronul ketchup-urilor”, ne poate scrie la [email protected]!
Adrian Nicolae