Fostul baron de Mehedinți Adrian Duicu a dovedit că este un împătimit al plimbărilor lungi și romantice prin parc. Cel puțin asta s-a putut deduce din imaginile obținute de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, în care se mai observă cât de îndrăgostit este influentul politician de rubensiana lui doamnă… Totul s-a petrecut la drum de seară, prin Herăstrău, după o cină regulamentară, la un local de fițe.
Adrian Duicu a venit la București într-o vizită cu scop necunoscut, dar, cu siguranță, a știut să îmbine utilul cu plăcutul. Într-una dintre serile trecute, politicianul s-a bucurat de o cină romantică pe malul lacului Herăstrău, într-un local elegant, cu mâncare aleasă, iar companie i-au ținut două doamne. Poate ați fi tentați să credeți că s-ar caracteriza altcumva decât prin ”romantism” această întâlnire în trei, dar nu, chiar așa a fost. (Citește și: CINE ESTE NOUL IUBIT MILIONAR AL SIMONEI HALEP. A SCOS-O LA O CINĂ (MAI MULT DECÂT) INTIMĂ! PRIMELE IMAGINI + AMĂNUNTE DE ULTIMĂ ORĂ)
Dovada au făcut-o gesturile baronului, atunci când, imediat ce a ieșit pe ușa localului, și-a lipit mâna de gâtul uneia dintre doamnele șarmante, coborâtă parcă din picturile celebrului Peter Paul Rubens. Doamnei nu părea să-i displacă deloc poziția adoptată de Adrian Duicu. Ba chiar „Rubensiana” l-a lăsat să o sărute, timid. Totul s-a întâmplat sub privirile celeilalte doamne, despre care alții ar putea spune că îi însoțea ca „paravan”, chiar dacă era prea slăbuță ca să „acopere” pe cineva.
Cert este că ea s-a bucurat sincer când a văzut gesturile de adolescent îndrăgostit ale fostului baron față de „Rubensiana” lui și a zâmbit complice. Prieteni adevărați! În timp ce se plimbau romantic pe malul lacului Herăstrău, ca să le priască mâncarea, „Rubensiana” a încercat să-i explice lui Adrian Duicu niște lucruri, niște situații, dar nu prea avea sorți de izbândă, că, una-două, influentul politician îi mai închidea gura cu câte un pupic.
Rubens a fost cel mai renumit pictor flamand aparținând secolului al XVII-lea și partizanul unui stil baroc exuberant, care punea accent pe mișcare, culoare și senzualitate. Este renumit pentru altarele care susțin revigorarea bisericii catolice, portretele, peisajele și picturile istorice ale subiectelor mitologice și alegorice.
Rubens a fost un artist prolific. Lucrările care îi erau comandate reprezentau în mare parte subiecte religioase, picturi cu teme istorice care includeau subiecte mitologice și scene de vânătoare. Înclinația sa spre picturile care înfățișau femei în mărime naturală au dat naștere termenului ”rubensian” pentru femeile ale căror forme depășeau, nu cu mult, mărimile obișnuite. Acest termen este folosit în mod curent pentru a desemna femei de această talie.