Bărbații între 18 și 60 de ani vor fi chemați la război. Decizia luată de autorități

Publicat: 08/03/2022 | 18:12

Un nou proiect al Ministerului Apărării în caz de război este pe punctul de a fi aprobat. În cazul unui conflict militar în România, bărbații cu vârste curpinse între 18 și 60 de ani ar putea fi înrolați în armată.

 

Tot mai mulți români se întreabă ce se va întâmpla în România în cazul unui război. Potrivit Ministerului Apărării planul este făcut deja și urmează să fie aprobat. Prin urmare, documentul care se află pe masa deputaților vizează instaurarea stării de urgență și înrolarea bărbaților, cu vârste curpinse între 18 și 60 de ani, în armată.

Bărbații între 18 și 60 de ani vor fi chemați în război

(VEZI ȘI:„NE-A DAT INJECȚII CA UN DROG CA SĂ NU SIMȚIM DUREREA”. CUM ÎȘI FACE PUTIN ARMATA SĂ REZISTE)

Eugen Bădălan, fostul șef al Statului Major al Armatei, a menționat că în cazul unui război în România operațiunile militare vor fi conduse de MAPN sau de grupul de luptă al NATO. De asemenea, acesta a explicat scopul proiectului legislativ spunând că listele cu bărbații care ar putea fi înrolați în război, sunt folosite pentru menținerea unei evidențe a centrelor militare:

”Situaţia pe care o traversăm acum, cu război la gardul grădinii noastre, impune să ne gândim la tot felul de măsuri care să prevină eventualele întâmplări nefericite care ni s-ar putea produce. Securitatea României nu este ameninţată numai de existenţa războiului în Ucraina

Sunt şi multe alte lucruri care pot influenţa securitatea României. Un astfel de tip de lege al situaţiei de criză nu induce niciun fel de atingere la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, individuale sau colective.

(VEZI ȘI:CUM ÎI AMENINŢĂ VLADIMIR PUTIN PE SOLDAŢII RUŞI CARE NU VOR SĂ LUPTE ÎN UCRAINA? VIDEO HALUCINANT, DUPĂ CE UCRAINENII AU CAPTURAT MAI MULŢI RUŞI)

În legătură cu obligaţiile tuturor celor încorporabili şi ai cetăţenilor între 35 şi 60 de ani, se referă, în exclusivitate, la stările de mobilizare şi război, nu la starea de criză. Un alt lucru pe care îl ajută această lege este să se refacă rapid situaţia rezervei generale.

Rezerva generală înseamnă toate persoanele din România încorporabile, deci între 18 şi 60 de ani, să fie în evidenţa strictă a centrelor militare. Legea, de fapt, stabileşte atribuţii, obligaţii şi măsuri care trebuie luate de instituţiile statului existente sau cele nou create, cum ar fi, de exemplu, Centrul Naţional Militar de Comandă.”, a transmis Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Armatei, pentru antena3.ro.

 

Sursa foto:Pixabay.ro