Foarte simplu de pregatit, baile de aburi pot deveni un puternic aliat al frumusetii tale, dar si ocazia de a petrece un moment de relaxare. Expunerea pielii la caldura te va ajuta sa-ti cureti tenul in profunzime, astfel ca, in timp, acesta va arata mult mai bine. Caldura vaporilor de apa amelioreaza circulatia sanguina, avand ca rezultat detoxifierea prin eliminarea tuturor toxinelor acumulate in piele.
Elimina impuritatileBaia de aburi este cea mai buna metoda de a-ti curata in profunzime porii, de a te debarasa de cosuri, puncte negre si albe. Aceasta procedura este foarte importanta pentru a separa reziduurile care pot fi integrate in piele. Baia de aburi ajuta la curatarea cu mai multa usurinta a impuritatilor, a urmelor de machiaj, a prafului, a secretiilor sebacee, cat si a celulelor moarte ale pielii. Baia de aburi trebuie facuta regulat: o data pe saptamana, daca ai tenul gras sau mixt, si o data la doua saptamani, daca ai tenul uscat sau sensibil. Pentru pielea excesiv de sensibila este recomandat ca inainte de baia de aburi sa aplici o crema hidratanta.
Dureaza intre 10 si 20 de minuteAlte avantaje ale baii de aburi sunt faptul ca hidrateaza si catifeleaza stratul extern al pielii, stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la extractia cosurilor fara mari batai de cap, deschizand porii. Atentie, insa! Nu te apropia prea mult de apa fierbinte, deoarece daca vaporul este prea cald, poate cauza aparitia cuperozei. Pentru ca aburul sa fie si mai benefic, adauga o lingura de ierburi fine in apa, pentru a stimula procesul de curatare. Aceste ierburi au un miros minunat. Stai cu fata deasupra recipientului cu apa timp de aproximativ 10-20 de minute. Datorita vaporilor, punctele negre ies din pori si devin mai usor de extras. Tine-ti fata deasupra recipientului astfel incat vaporii sa o cuprinda cu totul!
Temperatura nu trebuie sa fie foarte mareDaca temperatura este prea mare, acest tratament poate face mai mult rau decat bine. Aburii in exces pot arde pielea, de aceea trebuie sa fii prudenta. Daca ai o piele cu probleme mari, este de preferat ca inainte sa faci o baie de aburi sa-ti consulti medicul. Dupa ce ai terminat, poti aplica o masca faciala, pe care s-o lasi sa actioneze cat timp cat este nevoie, iar apoi sa-ti reimprospatezi tenul cu o lotiune tonica adaptata tipului tau de ten. Trebuie sa alegi o masca de infrumusetare care ti se potriveste cel mai bine, in functie de tenul tau: uscat, gras sau normal.
Ce uleiuri sa folosestiNumeroase plante si uleiuri esentiale sunt foarte bune pentru baile de aburi si aduc beneficii suplimentare pielii daca le folosesti. Iata care ti se potrivesc, in functie de tipul tau de ten:-pentru un ten obosit: adauga in apa cateva picaturi de ulei esential de cimbru sau rozmarin;-pentru ten uscat: foloseste flori de musetel sau tei, ideale pentru pielea uscata;-pentru ten gras: este recomandat uleiul esential de citrice (lamaie, grepfrut) sau radacina de brusture;-pentru ten acneic: menta este foarte buna.
Cum sa te pregatesti:
– spala-te pe fata;- fierbe apa si umple un recipient cu ea;- adauga in apa cateva picaturi de ulei esential sau o lingura de ierburi;- asaza-te cu fata deasupra recipientului si acopera-ti capul cu un prosop, astfel incat sa se formeze un fel de cort. Pune-ti la indemana un al doilea prosop ca sa te stergi pe fata la final. Daca ai pielea grasa, stai la o distanta de vas de aproximativ 20 de centimetri, iar daca este uscata, la aproximativ 40 de centimetri;- stai deasupra vasului aproximativ zece minute, relaxeaza-te, inchide ochii, asculta chiar o muzica linistitoare, profita de acest moment pentru a te gandi la vacanta care te asteapta sau la planurile pe care ti le-ai facut!- la final, sterge-ti fata delicat;- fa-ti un gomaj sau o masca adaptata tipului tau de ten, apoi aplica o crema de ingrijire.