Bacterie periculoasă în Dunăre. Mai multe orașe din România, în alertă sanitară

Publicat: 12/01/2023 | 18:39
Bacterie. Sursă foto: Pixabay

Este alertă sanitară în mai multe orașe din țara noastră, după ce bacteria Clostridium Perfringens a fost depistată în Dunăre. Alerta a fost dată în județul Brăila, însă autoritățile au ajuns la concluzia că apa potabiliă de acolo nu reprezintă niciun risc pentru oameni. 

Bacteria care a fost identificată în Dunăre produce toxine destul de dăunătoare pentru oameni. Dacă va fi consumat în continuare pește din Dunăre sau apă din zonă, riscul crește din ce în ce mai mult. (CITEȘTE ȘI: DEDICAȚII CU CARDUL, DUPĂ FISCALIZAREA BACȘIȘULUI ÎN ROMÂNIA + AMENZILE PE CARE LE POT PRIMI PATRONII CARE ÎNCALCĂ LEGEA)

Autoritățile din Brăila anunță că apa pe care oamenii o beau nu reprezintă un risc

Iulian Timofei, prefectul județului Brăila a întrunit o ședință cu reprezentanții Direcția de Sănătate Publică Brăila, cu cei ai Gărzii de Mediu, cu Serviciul de Urgență al Apelor Brăila și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila, pentru a se asigura și a lua măsurile necesare ca oamenii care consumă această apă să nu fie puși în niciun pericol.

Locuitorilor din Brăilea le-a fost recomandat să nu consume apă brută din Fluviul Dunărea și nici alimentele crude care au fost spălate cu această apă. (VEZI ȘI: IREAL CE AU PUTUT SĂ GĂSEASCĂ POLIȚIȘTII ÎNTR-O LOCUINȚĂ DIN BRĂILA! LE-AU CONFISCAT PE LOC!)

„Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând niciun risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă”, au transmis reprezentanții orașului Brăila, potrivit informațiilor oferite de evz.ro.

Delta Dunării. Sursă foto: arhivă presă

Cum se manifestă simptomele în cazul persoanelor care au fost infectate cu bacteria Clostridium Perfringen

Există câteva simptome specifice în cazul infecției cu bacteria Clostridium Perfringens, cum ar fi: durerile abdominale sau diareea. Până în prezent, nu a fost raportat niciun caz.

„În cazul apariției simptomelor specifice – diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim”, a mai spus prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.