Știai că există o bacterie extrem de periculoasă, care te poate ucide? Vibrio este bacteria periculoasă care îi poate ucide pe cei ce mănâncă fructe de mare. Primele simptome ale contactării sale apar în primele 24 de ore.
Bacteria Vibrio se găsește frecvent în diferite medii cu apă sărată. Un semn comun al infecției cu Vibrio este holera. Holera se manifestă în primul rând prin pierderi rapide de apă și diaree apoasă.
Vibrioza este un semn al unei infecții cu Vibrio mai severe. Cauzele obișnuite ale vibriozei includ consumul de fructe de mare crude sau insuficient gătite, în primul rând stridii, sau expunerea rănilor la apa de mare.
Pacienții infectați cu acestă bacterie suferă în mod normal de diaree apoasă, crampe abdominale, greață și vărsături în primele 24 de ore de la ingerarea bacteriei, iar ele se prelungesc pe mai multe zile.
Din cauza deshidratării severe, ratele de mortalitate sunt ridicate atunci când nu este tratată. Moartea poate surveni la adulții infectați în câteva ore.
Formele severe sunt „rare”, susțin Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cu excepția cazului în care cineva are un sistem imunitar slăbit.
Tratamentul nu este necesar în cazurile ușoare însă în cazurile severe pot fi utilizate antibiotice. Cu toate acestea, statisticile arată că aproximativ 100 de oameni mor din cauza unei infecții cu astfel de bacterii în fiecare an.
Infecția cu bacteria Virbio duce la moarte prin intermediul deshidratării severe, de aceea, cel mai important tratament este rehidratarea pacientului oral sau intravenos. Hidratarea orală se face prin consumarea unor cantități mari de apă cu săruri. În cazul în care pacientul este deshidratat sever se recomandă hidratarea intravenoasă.
Susa foto: Pexels.com