Bacalaureat 2022 | În ce zi, la ce oră și unde se afișează rezultatele la BAC

Publicat: 25/06/2022 | 12:25

Peste 126.000 de candidați care s-au înscris la sesiunea din iunie a Bacalaureatului au terminat miercuri examenele scrise, după ce au susținut proba la alegere a profilului și specializării. Emoțiile continuă însă pentru absolvenții de liceu până pe 27 iunie, atunci când vor afla primele rezultate ale examenului.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puțin media 6 la probele scrise.

Potrivit Ministerului Educației, afișarea primelor rezultate anonimizate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

CITEŞTE ŞI: CÂȚI LEI PRIMEȘTE PE ZI UN PROFESOR SUPRAVEGHETOR LA BACALAUREAT SAU LA EVALUAREA NAȚIONALĂ, ACUM, ÎN 2022

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe baza de semnătură de primire, la prima proba susţinută de aceştia.

„Colecția” Bac 2022

Iată unele dintre cele mai haioase “perle” de la examenul de Bacalaureat din 2022:

„Comedia, care mai mereu e dramatică, aparține genului liric, iar Ion Luca Caragiale este unul dintre cei mai mari scriitori români. Lumea îl știe cu «Scrisoarea pierdută», dar să nu uităm că el a scris și volume întregi de poezii”.

„Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată”.

„Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”.

„Particularitățile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi de prostia personajelor, folosește dialogurile sănătoase și critică politicienii venoși.”

„Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I.”