Bacalaureat 2018 toamnă. Joi, 23 august, are loc ultima probă la BAC, sesiunea de toată. Elevii au avut de ales una din disciplinele următoare: Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, pentru cei de la profilul Uman, respectiv Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică sau Informatică, pentru cei de la Real.
Bacalaureat 2018 toamnă. Ultima probă are loc joi, iar elevii au mari emoții. Proba la alegere a profilului încheie această sesiune. A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat a început luni, cu proba la Limba și literatura română. (Citește și Subiecte si barem la limba maternă)
Probele orale au fost date în august și au început evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 24 şi 27 august, iar pe 28 august a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul s-a încheiat pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. (Vezi aici Subiectele la limba romana)
Primele rezultate la Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă se vor afișa pe site-ul oficial al Ministerului Educației pe 1 septembrie, până la ora 12:00. Inițial, notele candidaților vor apărea pe bacalaureat.edu.ro și, ulterior, în centrele de examen. Contestațiile se depun în aceeași zi între orele 12:00 – 16:00. O a doua comisie va corecta foile de examen în perioada dintre 2 și 5 septembrie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.
Bacalaureat 2018, toamnă. Proba la alegere a profilului. Accesul candidaţilor în centrele de examen pentru proba la alegere se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.
Toate sălile de examen în care se desfăşoară probele examanului de Bacalaureat trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul în sălile de examinare cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la proba la alegere, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.