Acasă » Știri » BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

De: Alexandra Costea 01/07/2024 | 16:00
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 la Limba și Literatura Română 2024. Luni, 1 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă a examenului național de Bacalaureat. Mai exact, mai bine de 134.000 de candidați au susținut azi proba scrisă la Limba și literatura română, aceasta fiind prima din calendarul sesiunii iunie – iulie. Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea potrivit EDU.ro, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi!

UPDATE 16:00 – A fost încărcat baremul de rezolvare pe platforma Ministerului Educației.

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

UPDATE 14.30 – În aproximativ 30 de minute, Ministerul Educație urmează să publice baremul de rezolvare al subiectelor pentru proba la română. Cel mai probabil, subiectul care le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a XII-a a fost subiectul al III-lea. Aceștia au trebuit să elaboreze un eseu de 400 de cuvinte despre particularitățile unei nuvele studiate. La acest subiect, candidații ar fi putut să scrie despre Moara cu noroc de Ioan Slavici, sau despre Alexandru Lăpușneanu de Costache Negruzzi.

UPDATE 12.00 – Prima probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat.

UPDATE 11.30 – În următoarele 30 de minute, proba la limba și literatura română urmează să se încheie. Subiectele vor fi dezvăluite în mod oficial începând cu ora 12.00, iar baremul va fi publicat la ora 15.00.

UPDATE 11.00 – Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă după ce, la ora 9.20, jurnaliștii de la stirileprotv.ro au publicat fotografiile cu subiectele, au transmis reprezentanții instituției de unde au fost trimise imaginile.

UPDATE 10.15 – În documentele aparent fotografiate cu o cameră de corp, unde cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, sunt vizibile subiectele marcate cu watermark-ul „Gorj – 2783”.

Se pare că varianta cu numărul 2 a fost cea care a fost aleasă.

La prima cerință, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. La a doua subiect, aceștia au fost solicitați să explice rolul notelor autorului într-un text dramatic de Gh. Ciprian. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Aceste subiecte au fost destinate elevilor din profilul real.

UPDATE 9.45 – Au apărut în spațiul public subiectele la Limba și literatură română! Iată ce subiecte au picat!

Ce au avut elevi de clasa a 12-a de rezolvat la subiectul al 3-lea!

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Limba și literatura română! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Candidații au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Nimeni nu are voie să părăsească sala de examen mai devreme de ora 10.30. După ieșirea din săli, aceștia nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Luni, 1 iulie 2024, mai bine de 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au avut la dispoziție 3 ore. Subiectele de la proba de Limba și literatura Română 2024 vor fi disponibile pe EDU.ro în jurul orei 12:00, la scurt timp după finalizarea examenului.

Baremul de corectare pentru proba scrisă care a avut în această dimineață vor fi publicate în jurul orei 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi! Profesorii nu se așteptau ca elevii să întâmpine dificultăți la acest subiect!

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

BAC 2024. Cum se desfășoară probele scrise din sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat

Probele scrise la BAC 2024 încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, pe baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrărilor, începând de la momentul distribuirii subiectelor în sala de examen. Candidații care au obținut aprobare de la comisiile județene, conform procedurilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare, pot beneficia de o prelungire de cel mult două ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească doar cerneală sau pastă albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, sunt permise doar instrumentele de desen. Hârtia utilizată în examen va fi doar cea distribuită oficial în săli.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, precum și a oricăror dispozitive electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevilor li se va comunica că nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări.

Candidaților la BAC 2024 le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de ei sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau alte persoane, și indiferent dacă le-au primit sau le-au transmis. Acești candidați nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata probelor, toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

134.000 de elevi au susținut prima probă la BAC pe 1 iulie 2024

Peste 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, dintre care 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, sunt așteptați în această dimineață să susțină prima probă a examenului de Bacalaureat 2024.

Probele scrise din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1-5 iulie, în aproximativ 477 de centre, potrivit Ministerului Educației.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVII CARE OBȚIN 5,99 LA BACALAUREAT ÎN 2024. CUM SE CALCULEAZĂ MEDIA FINALĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
BANCUL ZILEI | Șeful statului îl cheamă urgent la palat pe ministrul de Finanțe
BANCUL ZILEI | Șeful statului îl cheamă urgent la palat pe ministrul de Finanțe
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din...
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Primele imagini de la capela unde a fost depusă Ileana Stana Ionescu. Soțul regretatei actrițe nu s-a dezlipit de sicriul acoperit cu drapelul țării: „Prea puțini au venit să-i aducă o floare!”
Primele imagini de la capela unde a fost depusă Ileana Stana Ionescu. Soțul regretatei actrițe...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
VIDEO „Dezastru, în viața mea n-am văzut așa ceva!” O furtună violentă a pus la pământ o pădure întreagă în Maramureș
VIDEO „Dezastru, în viața mea n-am văzut așa ceva!” O furtună violentă a pus la...
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Ce televiziuni transmit meciul România - Olanda? Cum să vezi meciul online gratis
Ce televiziuni transmit meciul România - Olanda? Cum să vezi meciul online gratis
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de ce au putut fi văzuți înaintea furtunii
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de...
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum...
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Iubita lui Victor Slav are 37 de ani și arată demențial.
Iubita lui Victor Slav are 37 de ani și arată demențial.
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
EURO 2024: ROMÂNIA - OLANDA 0-3, în optimile de finală. Tricolorii, eliminaţi: au început în forţă, dar batavii au pus stăpâne pe joc şi au marcat / În tribune, mareea galbenă a dominat vizual şi sonor / Echipa şi-a atins limitele sportive, dar rămânem cu dăruirea care i-a reconectat pe fani cu naţionala
EURO 2024: ROMÂNIA - OLANDA 0-3, în optimile de finală. Tricolorii, eliminaţi: au început în...
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni...
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Test psihologic | Tu cum ții TELEFONUL în mână? Răspunde și vei afla cel mai ascuns adevăr despre tine
Test psihologic | Tu cum ții TELEFONUL în mână? Răspunde și vei afla cel mai...
Primele imagini cu Kira Hagi, în braţele iubitului. Momente tandre, surprinse la Munchen înainte de România – Olanda
Primele imagini cu Kira Hagi, în braţele iubitului. Momente tandre, surprinse la Munchen înainte de...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
Mirela Vaida preferă vacanțele pe litoralul românesc. Care este motivul
Mirela Vaida preferă vacanțele pe litoralul românesc. Care este motivul
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în...
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii...
×