DUREREA care i-a măcinat o viață pe CORNELIA și LUPU REDNIC: „Am zis că mă topesc atunci”
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

De: Alexandra Costea 01/07/2024 | 16:00
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor

BAC 2024 la Limba și Literatura Română 2024. Luni, 1 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima probă a examenului național de Bacalaureat. Mai exact, mai bine de 134.000 de candidați au susținut azi proba scrisă la Limba și literatura română, aceasta fiind prima din calendarul sesiunii iunie – iulie. Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea potrivit EDU.ro, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi!

UPDATE 16:00 – A fost încărcat baremul de rezolvare pe platforma Ministerului Educației.

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

Barem de rezolvare Varianta 2 – Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

UPDATE 14.30 – În aproximativ 30 de minute, Ministerul Educație urmează să publice baremul de rezolvare al subiectelor pentru proba la română. Cel mai probabil, subiectul care le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a XII-a a fost subiectul al III-lea. Aceștia au trebuit să elaboreze un eseu de 400 de cuvinte despre particularitățile unei nuvele studiate. La acest subiect, candidații ar fi putut să scrie despre Moara cu noroc de Ioan Slavici, sau despre Alexandru Lăpușneanu de Costache Negruzzi.

UPDATE 12.00 – Prima probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat.

UPDATE 11.30 – În următoarele 30 de minute, proba la limba și literatura română urmează să se încheie. Subiectele vor fi dezvăluite în mod oficial începând cu ora 12.00, iar baremul va fi publicat la ora 15.00.

UPDATE 11.00 – Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă după ce, la ora 9.20, jurnaliștii de la stirileprotv.ro au publicat fotografiile cu subiectele, au transmis reprezentanții instituției de unde au fost trimise imaginile.

UPDATE 10.15 – În documentele aparent fotografiate cu o cameră de corp, unde cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, sunt vizibile subiectele marcate cu watermark-ul „Gorj – 2783”.

Se pare că varianta cu numărul 2 a fost cea care a fost aleasă.

La prima cerință, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții bazate pe un text suport de Gabriel Dimisianu. La a doua subiect, aceștia au fost solicitați să explice rolul notelor autorului într-un text dramatic de Gh. Ciprian. Subiectul al treilea a constat în elaborarea unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Aceste subiecte au fost destinate elevilor din profilul real.

UPDATE 9.45 – Au apărut în spațiul public subiectele la Limba și literatură română! Iată ce subiecte au picat!

Ce au avut elevi de clasa a 12-a de rezolvat la subiectul al 3-lea!

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Limba și literatura română! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Candidații au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Nimeni nu are voie să părăsească sala de examen mai devreme de ora 10.30. După ieșirea din săli, aceștia nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

Luni, 1 iulie 2024, mai bine de 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024, cea la Limba și literatura română.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații au avut la dispoziție 3 ore. Subiectele de la proba de Limba și literatura Română 2024 vor fi disponibile pe EDU.ro în jurul orei 12:00, la scurt timp după finalizarea examenului.

Baremul de corectare pentru proba scrisă care a avut în această dimineață vor fi publicate în jurul orei 15:00 pe site-ul subiecte.edu.ro.

Iată ce subiecte au picat au picat la proba scrisă la Limba și literatura română, cum se rezolvă acestea, dar și cea mai frecventă greșeală făcută de elevi! Profesorii nu se așteptau ca elevii să întâmpine dificultăți la acest subiect!

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

BAC 2024. Cum se desfășoară probele scrise din sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat

Probele scrise la BAC 2024 încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis, pe baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrărilor, începând de la momentul distribuirii subiectelor în sala de examen. Candidații care au obținut aprobare de la comisiile județene, conform procedurilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare, pot beneficia de o prelungire de cel mult două ore.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească doar cerneală sau pastă albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, sunt permise doar instrumentele de desen. Hârtia utilizată în examen va fi doar cea distribuită oficial în săli.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, precum și a oricăror dispozitive electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevilor li se va comunica că nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări.

Candidaților la BAC 2024 le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de ei sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau alte persoane, și indiferent dacă le-au primit sau le-au transmis. Acești candidați nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pe durata probelor, toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video.

134.000 de elevi au susținut prima probă la BAC pe 1 iulie 2024

Peste 134.000 de absolvenți de clasa a XII-a, dintre care 119.000 din promoția curentă și alți 15.000 din seriile anterioare, sunt așteptați în această dimineață să susțină prima probă a examenului de Bacalaureat 2024.

Probele scrise din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1-5 iulie, în aproximativ 477 de centre, potrivit Ministerului Educației.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Citește și: VESTE BUNĂ PENTRU ELEVII CARE OBȚIN 5,99 LA BACALAUREAT ÎN 2024. CUM SE CALCULEAZĂ MEDIA FINALĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
Daniela Crudu a ajuns piele și os, după două nașteri! Imaginile care i-au șocat pe fanii săi
Daniela Crudu a ajuns piele și os, după două nașteri! Imaginile care i-au șocat pe...
FOTO. Cristi Borcea, pe lista de cuceriri a lui Laurette! „Se supără soția lui”
FOTO. Cristi Borcea, pe lista de cuceriri a lui Laurette! „Se supără soția lui”
Cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Poze de colecție cu Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Poze de colecție cu Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești job după finalizarea studiilor: „Cu mâna pe inimă”
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești job după finalizarea...
Monalisa Liuba a avut o presimțire TERIFIANTĂ în ziua în care a murit pe masa de operație! DEZVĂLUIRI ȘOCANTE
Monalisa Liuba a avut o presimțire TERIFIANTĂ în ziua în care a murit pe masa...
Comuna din România unde nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 12 ani: Satele care o alcătuiesc au o poveste inedită
Comuna din România unde nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 12 ani: Satele...
VIDEO Prima apariție a lui Klaus Iohannis după demisie. Unde a fost văzut fostul președinte
VIDEO Prima apariție a lui Klaus Iohannis după demisie. Unde a fost văzut fostul președinte
O nouă metodă de fraudă pe Whatsapp. Escrocii preiau contul celui înșelat pentru a păcăli alți utilizatori
O nouă metodă de fraudă pe Whatsapp. Escrocii preiau contul celui înșelat pentru a păcăli...
2025: Permis auto anulat pe motiv medical. Cum poți reclama un șofer care nu ar trebui să conducă?
2025: Permis auto anulat pe motiv medical. Cum poți reclama un șofer care nu ar...
Lovitură pentru pensionarii cu venituri mici din România! De ce sunt nevoiți să plătească 300 de lei în plus lunar
Lovitură pentru pensionarii cu venituri mici din România! De ce sunt nevoiți să plătească 300...
Crimă din gelozie, în Dolj! Un bărbat l-a ucis pe actualul iubit al fostei soții, în casa acesteia. Victima venise să îi aducă flori iubitei
Crimă din gelozie, în Dolj! Un bărbat l-a ucis pe actualul iubit al fostei soții,...
VIDEO Culiță Sterp, despre anii în care tatăl său a stat la închisoare. Ce își mai amintește artistul de la acea vârstă. „M-a afectat destul de mult. Asta a fost viața noastră atunci.”
VIDEO Culiță Sterp, despre anii în care tatăl său a stat la închisoare. Ce își...
Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday
Victor Dorobanțu, roman care joacă în “Wednesday", vorbește în premieră despre iubita sa: “M-a abordat...
A sugrumat-o cu un prosop pe mama copiilor săi, orbit de gelozie. Trupul femeii a fost găsit după 68 de zile, înfășurat într-un cearșaf și îngropat în șanț
A sugrumat-o cu un prosop pe mama copiilor săi, orbit de gelozie. Trupul femeii a...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - I-am zis soțului că aseară am călcat strâmb!
BANCUL ZILEI. Bubulina: - I-am zis soțului că aseară am călcat strâmb!
Parkside pentru mașina ta: Ce găsești la Lidl sub 220 lei
Parkside pentru mașina ta: Ce găsești la Lidl sub 220 lei
O planetă mai BUNĂ decât Pământul, la o aruncătură de băț
O planetă mai BUNĂ decât Pământul, la o aruncătură de băț
„Când îți clădești fericirea pe nefericirea unei persoane, ea fiind chiar fiica ta...”. Ioana Ginghină tună și fulgeră după nunta lui Alexandru Papadopol cu Cristiana Luca
„Când îți clădești fericirea pe nefericirea unei persoane, ea fiind chiar fiica ta...”. Ioana Ginghină...
Cartierul din București în care trăiau hoți, tâlhari și unii dintre cei mai periculoși infractori. A fost scrisă și o carte fără egal despre această zonă
Cartierul din București în care trăiau hoți, tâlhari și unii dintre cei mai periculoși infractori....
A fost una dintre străzile vedetă ale Bucureștiului. Era printre cele mai populare artere comerciale din oraș. Aici veneau să cumpere și oamenii fără bani
A fost una dintre străzile vedetă ale Bucureștiului. Era printre cele mai populare artere comerciale...
Ruptură totală între prinții Harry și William. S-a aflat ce a făcut de Meghan Markle
Ruptură totală între prinții Harry și William. S-a aflat ce a făcut de Meghan Markle
Laurette rupe tăcerea despre relaţile cu Horia Tecău, Cristi Borcea şi Ion Ţiriac. A recunoscut tot: „Se supără soţia lui!”
Laurette rupe tăcerea despre relaţile cu Horia Tecău, Cristi Borcea şi Ion Ţiriac. A recunoscut...
Jocuri gratuite oferite în februarie. Oferte pentru PC, săptămânal
Jocuri gratuite oferite în februarie. Oferte pentru PC, săptămânal
JD Vance şi Elon Musk provoacă tensiuni în Germania prin apărarea extremei drepte
JD Vance şi Elon Musk provoacă tensiuni în Germania prin apărarea extremei drepte
Verdict clar pentru Călin Georgescu. Cum ar putea CCR să invalideze candidatura sa
Verdict clar pentru Călin Georgescu. Cum ar putea CCR să invalideze candidatura sa
Fără gumă de mestecat în această țară. Amenzile sunt uriașe
Fără gumă de mestecat în această țară. Amenzile sunt uriașe
Ninge în martie în București? Meteorologii ACCUWEATHER au modificat radical prognoza pentru luna viitoare
Ninge în martie în București? Meteorologii ACCUWEATHER au modificat radical prognoza pentru luna viitoare
Magnatul român care le-a cerut socrilor o maşină şi o sumă de bani pentru a da drumul unei afaceri a ajuns acum la fel de bogat ca Ion Ţiriac
Magnatul român care le-a cerut socrilor o maşină şi o sumă de bani pentru a...
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat mama fiilor lui, Landon și Liam
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat mama fiilor lui, Landon...
Alexandru Papadopol spune
Alexandru Papadopol spune "DA" chiar de Ziua Îndrăgostiților. Primele imagini de la cununia civilă: "Ce...
Cuvântul lung din limba română care are același sens, indiferent de unde îl citești. Îl folosești destul de des, dar nu ți-ai dat seama de acest lucru
Cuvântul lung din limba română care are același sens, indiferent de unde îl citești. Îl...
Cum se face, de fapt, poprirea în cazul salariaților cu datorii. Nimeni nu are voie să-ți oprească mai mult din venituri
Cum se face, de fapt, poprirea în cazul salariaților cu datorii. Nimeni nu are voie...
Împăcarea anului în România. Mihai Bendeac ar putea reveni la Antena 1. Actorul a trecut peste scandalul din trecut
Împăcarea anului în România. Mihai Bendeac ar putea reveni la Antena 1. Actorul a trecut...
×