BAC 2024 | Ce subiecte au picat la istorie, a doua probă obligatorie de la Bacalaureat 2024

Publicat: 02/07/2024 | 15:00

BAC 2024 la Istorie, a doua probă obligatorie. Marți, 2 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a susțin cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, cea la Istorie și Matematică, probe obligatorii ale pofilelor. Iată ce subiecte au picat la Istorie, dar și la ce oră afișează EDU.ro baremul de examen!

UPDATE 15.00 – EDU.ro a publicat baremul pentru proba scrisă la Istorie. Iată cum trebuiau rezolvate subiectele pentru a obține notă maximă!

Iată ce trebuia să scrie elevii de clasa a XII-a la subiectul al III-lea!

UPDATE 12.00 – Cea de-a doua probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat. EDU.ro va publica subiectele în format digital în scurt timp.

UPDATE 11.00 – Potrivit edupedu.ro, se pare că subiectele la istorie s-au scurs dintr-un centru de examen din București.

UPDATE 10.30 – Primii elevi au început să iasă deja din sălile de examen. Proba a început la ora 9.00, iar aceștia pot preda foaia de examen după o oră și jumătate de la începerea probei.

UPDATE 9.20 – Au apărut subiectele de la proba de Istorie 2024! Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a!

La subiectul al III-lea, candidații au avut de elaborat un eseu despre România postbelică.

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Istorie de la BAC 2024! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

UPDATE 8.45 – Doar 15 minute îi mai despart pe candidații de la Bacalaureat de momentul în care vor susține proba scrisă la Istorie. Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, aceștia nu pot preda lucrare mai devreme de ora 10.30, sau mai exact, după o oră și jumătate de la începerea probei.

UPDATE 8.30 – Începând de acum, elevilor nu le mai este permis accesul în sălile de examen. Cei care au ajuns la timp pentru a susține proba scrisă la Istorie vor fi așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Profesorii supraveghetori au la dispoziție 30 de minute pentru a le face candidaților instructajul. Plicurile cu subiecte se vor deschide la ora 9.00. De atunci, adolescenții au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea examenului.

UPDATE 8.00 – Candidații înscriși pentru proba scrisă la Istorie de la BAC 2024 mai au la dispoziție aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în sălile de examen.

UPDATE 7.40 – Subiectele de la proba scrisă la Istorie vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 12.00.

UPDATE 7.35 – Elevilor le este permis accesul în sălile de examen. Accesul candidaților în unitățile de învățământ unde se desfășoară probele de la BAC 2024 este permis până în ora 8.30. Proba propriu-zisă la Istorie va începe la ora 9.00.

Știrea inițială

Absolvenții de clasa a XII-a susțin marți, 2 iulie 2024, cea de-a doua probă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie. Mai exact, este vorba despre proba obligatorie de profil, cea la Matematică sau la Istorie. Candidații carea au terminat liceul cu profil uman susțin proba scrisă la Istorie. Examenul va începe la ora 09:00, iar subiectele vor fi disponibile în jurul orei 12:00, pe EDU.ro, la scurt timp după terminarea examenului.

De asemenea, baremul pentru proba scrisă la Istorie va fi disponibil începând cu ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Proba scrisă la Istorie, BAC 2024. Candidații sunt așteptați în săli până la ora 8.30

Absolvenții ciclului liceal care susțin astăzi cea de-a doua probă a Bacalaureatului sunt așteptați în sălile de examen până la ora 8.30. Ca și în prima zi de examen, accesul acestora în săli se va face în  baza unui act de identitate valid.Candidații vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcție de disciplina și de tipul de subiect.

Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor la Istorie. Timpul va fi calculat din momentul în care profesorii supraveghetori au terminat de împărțit foile cu subiecte în sala de examen.

Candidații care au obținut aprobarea comisiilor județene pentru prelungirea timpului de examen vor beneficia de cel mult două ore suplimentare, conform procedurii de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza exclusiv creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, elevilor le este permis să intre în sălile de examen cu instrumente de desen. Singurul tip de hârtie permis în timpul probelor de la BAC 2024 este foaia oficială, cea cu chenar negru.

Candidaților le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte dispozitive electronice de calcul, stocare a informațiilor sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Totodată, accesul cu manuale, dicționare, notițe și însemnări este strict interzis.