Acasă » Știri » BAC 2024 | Ce subiecte au picat la istorie, a doua probă obligatorie de la Bacalaureat 2024

BAC 2024 | Ce subiecte au picat la istorie, a doua probă obligatorie de la Bacalaureat 2024

De: Alexandra Costea 02/07/2024 | 15:00
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la istorie, a doua probă obligatorie de la Bacalaureat 2024

BAC 2024 la Istorie, a doua probă obligatorie. Marți, 2 iulie 2024, absolvenții de clasa a XII-a susțin cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, cea la Istorie și Matematică, probe obligatorii ale pofilelor. Iată ce subiecte au picat la Istorie, dar și la ce oră afișează EDU.ro baremul de examen!

UPDATE 15.00 – EDU.ro a publicat baremul pentru proba scrisă la Istorie. Iată cum trebuiau rezolvate subiectele pentru a obține notă maximă!

Iată ce trebuia să scrie elevii de clasa a XII-a la subiectul al III-lea!

UPDATE 12.00 – Cea de-a doua probă scrisă a sesiunii de Bacalaureat iunie – iulie s-a încheiat. EDU.ro va publica subiectele în format digital în scurt timp.

UPDATE 11.00 – Potrivit edupedu.ro, se pare că subiectele la istorie s-au scurs dintr-un centru de examen din București.

UPDATE 10.30 – Primii elevi au început să iasă deja din sălile de examen. Proba a început la ora 9.00, iar aceștia pot preda foaia de examen după o oră și jumătate de la începerea probei.

UPDATE 9.20 – Au apărut subiectele de la proba de Istorie 2024! Iată ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a!

La subiectul al III-lea, candidații au avut de elaborat un eseu despre România postbelică.

UPDATE 9.00 – A început proba scrisă la Istorie de la BAC 2024! Plicurile cu subiecte au fost deschise. Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

UPDATE 8.45 – Doar 15 minute îi mai despart pe candidații de la Bacalaureat de momentul în care vor susține proba scrisă la Istorie. Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, aceștia nu pot preda lucrare mai devreme de ora 10.30, sau mai exact, după o oră și jumătate de la începerea probei.

UPDATE 8.30 – Începând de acum, elevilor nu le mai este permis accesul în sălile de examen. Cei care au ajuns la timp pentru a susține proba scrisă la Istorie vor fi așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică. Profesorii supraveghetori au la dispoziție 30 de minute pentru a le face candidaților instructajul. Plicurile cu subiecte se vor deschide la ora 9.00. De atunci, adolescenții au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea examenului.

UPDATE 8.00 – Candidații înscriși pentru proba scrisă la Istorie de la BAC 2024 mai au la dispoziție aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în sălile de examen.

UPDATE 7.40 – Subiectele de la proba scrisă la Istorie vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 12.00.

UPDATE 7.35 – Elevilor le este permis accesul în sălile de examen. Accesul candidaților în unitățile de învățământ unde se desfășoară probele de la BAC 2024 este permis până în ora 8.30. Proba propriu-zisă la Istorie va începe la ora 9.00.

Știrea inițială

Absolvenții de clasa a XII-a susțin marți, 2 iulie 2024, cea de-a doua probă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie. Mai exact, este vorba despre proba obligatorie de profil, cea la Matematică sau la Istorie. Candidații carea au terminat liceul cu profil uman susțin proba scrisă la Istorie. Examenul va începe la ora 09:00, iar subiectele vor fi disponibile în jurul orei 12:00, pe EDU.ro, la scurt timp după terminarea examenului.

De asemenea, baremul pentru proba scrisă la Istorie va fi disponibil începând cu ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Citește și: BAC 2024 | CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PRIMA PROBĂ SCRISĂ DE LA BACALAUREAT

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie – iulie

Luni, 1 iulie 2024: Limba și literatura română

Marți, 2 iulie 2024: proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)

Joi, 4 iulie 2024: proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta pentru una dintre următoarele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)

Vineri, 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi afișate pe 8 iulie (până la ora 12:00) atât în centrele de examen, cât și online. În aceeași zi, contestațiile pot fi depuse sau trimise între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2024, cele de după contestații, vor fi afișate pe 12 iulie 2024. Conform art. 5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și prenumelui candidatului, folosind coduri.

Proba scrisă la Istorie, BAC 2024. Candidații sunt așteptați în săli până la ora 8.30

Absolvenții ciclului liceal care susțin astăzi cea de-a doua probă a Bacalaureatului sunt așteptați în sălile de examen până la ora 8.30. Ca și în prima zi de examen, accesul acestora în săli se va face în  baza unui act de identitate valid.Candidații vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcție de disciplina și de tipul de subiect.

Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor la Istorie. Timpul va fi calculat din momentul în care profesorii supraveghetori au terminat de împărțit foile cu subiecte în sala de examen.

Candidații care au obținut aprobarea comisiilor județene pentru prelungirea timpului de examen vor beneficia de cel mult două ore suplimentare, conform procedurii de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza exclusiv creion negru. La probele scrise de Matematică și Geografie, elevilor le este permis să intre în sălile de examen cu instrumente de desen. Singurul tip de hârtie permis în timpul probelor de la BAC 2024 este foaia oficială, cea cu chenar negru.

Candidaților le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte dispozitive electronice de calcul, stocare a informațiilor sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Totodată, accesul cu manuale, dicționare, notițe și însemnări este strict interzis.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Și-a început cariera în presă în anul 2021, la Kanal D. A lucrat ca redactor aproape 3 ani pentru site-ul stirilekanald.ro. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Alexandra a absolvit citeste mai mult
Parteneri
BACALAUREAT 2024 | Acestea sunt subiectele de la informatică. Problema care a dat bătăi de cap elevilor
BACALAUREAT 2024 | Acestea sunt subiectele de la informatică. Problema care a dat bătăi de...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Soțul Ilenei Stana Ionescu face dezvăluiri: „Va fi incinerată luni, a vrut să fie lângă mămica ei. Urmez eu!”. Reacția lui Silviu Biriș, absolvent de Teologie: „Incinerarea e o barbarie!”
Soțul Ilenei Stana Ionescu face dezvăluiri: „Va fi incinerată luni, a vrut să fie lângă...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Circulația pe Valea Oltului se va închide. Anunțul ministrului Transporturilor
Circulația pe Valea Oltului se va închide. Anunțul ministrului Transporturilor
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri. El susține că a vrut să-l stingă
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul.
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
Subiecte Bac 2024 - Geografie, publicate astăzi
Subiecte Bac 2024 - Geografie, publicate astăzi
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Produsul Parkside „vânat” de clienți sezonul acesta, din nou în oferta LIDL
Produsul Parkside „vânat” de clienți sezonul acesta, din nou în oferta LIDL
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
De necrezut! Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își retușa machiajul în urma accidentului suferit: „Mi se pare penibil. Tu îți faci poze și te rujezi...
De necrezut! Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își...
Wizz Air anunță reluarea unei rute celebre de pe un aeroport din România. Destinația e adorată de mulți români, biletele sunt ieftine
Wizz Air anunță reluarea unei rute celebre de pe un aeroport din România. Destinația e...
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de...
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen...
Reghe se însoară cu Corina, nuntă faraonică! Anunțul care o va enerva rău de tot pe Prodanca
Reghe se însoară cu Corina, nuntă faraonică! Anunțul care o va enerva rău de tot...
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”
Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se...
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Becali: Pleacă pe 40 de milioane
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Becali: Pleacă pe 40 de milioane
BACALAUREAT 2024 | Subiectele de la geografie, făcute publice. Întrebarea la care mulți elevi au greșit
BACALAUREAT 2024 | Subiectele de la geografie, făcute publice. Întrebarea la care mulți elevi au...
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar român!
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
Suma colosală cheltuită de Anda Adam și soțul ei, Joseph Mohaci, pentru nuntă. Petrecerea a fost numai lux și opulență
Suma colosală cheltuită de Anda Adam și soțul ei, Joseph Mohaci, pentru nuntă. Petrecerea a...
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba...
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba...
×