Acasă » Știri » BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap

BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap

De: Cristina Cruceru 02/07/2024 | 15:00
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Elevii susțin azi proba la matematică, la BAC 2024

Elevii de clasa a XII-a au parte de mari emoții, marți, 2 iulie, când vor susține cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat 2024! În cazul profilului real și tehnologic, aceștia vor avea de rezolvat proba la matematică. Subiectele de la această materie vor putea fi consultate pe edu.ro, dar vor fi puse la dispoziție și de către CANCAN.RO. Se anunță un test de foc pentru o mulțime de viitori studenți, care speră de la primele ore ca problemele să nu le dea mari bătăi de cap și să treacă cu brio și peste examenul maturității!

UPDATE ora 15.00: A fost publicat baremul de corectare de la proba de Matematică, susținută de elevii clasei a XII-a, la Bacalaureat 2024.

Barem de corectare la proba de Matematică
Barem de corectare la proba de Matematică

UPDATE ora 12.00: Cele trei ore de examen au luat sfârșit! Proba de Matematică de la BAC 2024 s-a încheiat. Edu.ro va publica subiectele în format digital, urmând ca la ora 15:00 să apară baremul de corectare.

UPDATE ora 11.20: Subiectele de la proba scrisă de la Matematică s-au scurs pe internet la scurt timp de la începerea examenului. Pe foi apare centrul de examen „Constanța”, scrie edupedu.ro. Ieri, la prima probă, subiectele au apărut pe internet imediat după ce a început examenul. Ministerul Educației a făcut un apel la adresa directorilor, cadrelor didactice, elevilor și presei, însă totul a fost în zadar.

UPDATE ora 10.30: Au început să iasă primii elevi din sălile de examen. Proba la matematică se încheie la ora 12:00, după trei ore în care absolvenții de liceu pot rezolva cu grijă subiectele.

UPDATE ora 10.20: Subiectul I, exercițiul 4, le-a dat bătăi de cap elevilor. Cerința sună așa: „Determinați probabilitatea ca, alegând un număr din mulțimea A= (10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90), acesta să fie divizibil cu 20”. 

Mulți elevi au fost tentați să scrie că probabilitatea este 50%, adică 1/2, însă acest lucru este greșit. Pentru că, în mulțimea specificată sunt 9 numere, iar cele multiple de 20 sunt 4. Așadar, probabilitatea este, potrivit definiției, raportul dintre cazurile favorabile și cazurile posibile, în acest caz 4/9.

UPDATE ora 9.35: Au apărut subiectele de la proba de Matematică de la Bacalaureat 2024!

Acestea sunt subiectele de la matematică

UPDATE ora 9.00: A început proba la Matematică de la examenul de Bacalaureat 2024!

UPDATE ora 8.30: Accesul elevilor în sălile de examen la Bacalaureat 2024 nu mai este permis de la această oră. Fiecare absolvent de liceu și-a găsit locul în bancă și așteaptă foaia de examen. Mult succes!

Știrea inițială:

Este o zi mare și decisivă pentru viitorul multor elevi de clasa a XII-a. Marți, 2 iulie, vor susține proba la Matematică, fiind cel de-al doilea examen prin care vor trece la Bacalaureat 2024. Emoțiile sunt întinse la cote maxime pentru absolvenții filierei teoretice, profilului real (specializările mate-info, științele naturii), filierei vocaționale (militar) și a filierei tehnologice. Aceștia vor avea de trecut un mare hop: proba la matematică!

Cei care au absolvit profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) vor susține, astăzi, proba la Istorie. 477 de centre au fost pregătite pentru ca 134.000 de elevi să susțină BAC-ul în această sesiune de vară. Se anunță două probe de foc, atât pentru adolescenții care dau nas în nas cu geometria și algebra, dar și cu povestirile istorice.

Pe data de 4 iulie, joi, elevii vor susține proba la alegere a profilului și a specializării. Concret, în funcție de filieră, profil sau specializare, absolvenții pot alege una dintre cele 10 materii: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Vineri, 5 iulie, este ultima probă a examenului de Bacalaureat 2024. Elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale, vor avea de susținut proba la Limba si literatura maternă.

CITEȘTE ȘI: BAC 2024 | REZOLVAREA SUBIECTELOR LA LIMBA ROMÂNĂ DE LA BACALAUREAT. UNDE AU GREȘIT MAJORITATEA ELEVILOR

Proba de matematică BAC 2024

Cum se va desfășura proba la Matematică 2024

Elevii trebuie să se prezinte în sala unde au fost repartizați, de la ora 7:30 la 8:30. Examenul va începe de la ora 9:00. Absolvenții nu au voie să intre în sala de examen cu manual, telefoane mobile, notițe, etc. și nici cu alte mijloace prin care pot comunica cu exteriorul, căști spre exemplu. De altfel, nu este permisă intrarea în sală nici cu poșetă/geantă ori diverse metode de calcul. Cei care nu țin cont de aceste reguli impuse de Ministerul Educației, riscă să fie dați afară din examen.

Există mai multe reguli care trebuie urmate atunci când un candidat la BAC 2024 intră în sala de examen. Când vine vorba despre accesul elevilor în centrul de examen, atunci un cadru didactic și un membru al personalului de pază trebuie să ceară buletinul fiecărui candidat. Se verifică actul de identitate și dacă fotografiile corespund.

Fiecare elev este îndrumat spre sala lui de examen, fiind rugat să citească pe ușa sălii lui extrasele din Metodologie. De asemenea, este interzis ca elevii să stea pe holuri mai mult de 5-7 minute. Totodată, candidații care au la ei materiale sau obiecte care nu sunt premise în sala de examen, sunt îndrumați spre sala de depozitare a acestora.

Când vor fi afișate rezultatele la BAC 2024

Elevii clasei a XII-a așteaptă cu sufletul la gură să încheie această săptămână de examene cu brio. Rezultatele de la BAC 2024 se vor afișa, atât în centrele de examen, cât și în mediul online, pe data de 8 iulie, până la ora 12:00. Se pot depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00-18:00, inclusive prin mijloace electronice.

Cei care fac contestație și aspiră la o notă mai mare, au câțiva pași de urmat în acest sens: trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice o declaraţie-tip în care să precizeze că au luat cunoştinţă faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Adică, nota poate crește, dar poate fi și scăzută de către comisia care se ocupă de contestații.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru promovarea Bacalaureatului 2024

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2024, elevii trebuie să îndeplinească, în același timp, unele condiții:

  • să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
  • să susțină toate probele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea
  • să obțină media 6 la toate probele scrise

Ministerul Educației le pune la dispoziție tuturor celor interesați linia TELVERDE 0800801100, între orele 8:00-16:00, în zilele de examen de la BAC 2024. Numărul de telefon este pentru cei care sesizează unele probleme ori situații legate de organizarea/desfăşurarea examenului. Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă vor fi puse la dispoziție, zilnic, la ora 15:00 pe subiecte.edu.ro.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Cristina Cruceru este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A absolvit Facultatea de Litere din Craiova, specializarea Jurnalism, apoi masterul „Jurnalism Tematic” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științele citeste mai mult
Parteneri
BACALAUREAT 2024 | Acestea sunt subiectele de la informatică. Problema care a dat bătăi de cap elevilor
BACALAUREAT 2024 | Acestea sunt subiectele de la informatică. Problema care a dat bătăi de...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Soțul Ilenei Stana Ionescu face dezvăluiri: „Va fi incinerată luni, a vrut să fie lângă mămica ei. Urmez eu!”. Reacția lui Silviu Biriș, absolvent de Teologie: „Incinerarea e o barbarie!”
Soțul Ilenei Stana Ionescu face dezvăluiri: „Va fi incinerată luni, a vrut să fie lângă...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Circulația pe Valea Oltului se va închide. Anunțul ministrului Transporturilor
Circulația pe Valea Oltului se va închide. Anunțul ministrului Transporturilor
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri. El susține că a vrut să-l stingă
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul.
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
Subiecte Bac 2024 - Geografie, publicate astăzi
Subiecte Bac 2024 - Geografie, publicate astăzi
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Produsul Parkside „vânat” de clienți sezonul acesta, din nou în oferta LIDL
Produsul Parkside „vânat” de clienți sezonul acesta, din nou în oferta LIDL
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
De necrezut! Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își retușa machiajul în urma accidentului suferit: „Mi se pare penibil. Tu îți faci poze și te rujezi...
De necrezut! Dana Roba, reacție acidă după ce a văzut-o pe Emily Burghelea că își...
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba...
Descoperirea care schimbă tot ce știai despre încărcarea mașinilor electrice. Cea mai mare problemă a șoferilor a fost rezolvată
Descoperirea care schimbă tot ce știai despre încărcarea mașinilor electrice. Cea mai mare problemă a...
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără...
Reghe se însoară cu Corina, nuntă faraonică! Anunțul care o va enerva rău de tot pe Prodanca
Reghe se însoară cu Corina, nuntă faraonică! Anunțul care o va enerva rău de tot...
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”
Preşedintele finlandez: un apel telefonic de la Xi către Putin „ar putea pune capăt războiului”
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen...
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Becali: Pleacă pe 40 de milioane
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Becali: Pleacă pe 40 de milioane
BACALAUREAT 2024 | Subiectele de la geografie, făcute publice. Întrebarea la care mulți elevi au greșit
BACALAUREAT 2024 | Subiectele de la geografie, făcute publice. Întrebarea la care mulți elevi au...
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat masa cu un celebru milionar român!
Venită în România pentru a-şi vizita tatăl falit, aflat în azil, Irina Columbeanu a luat...
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
Suma colosală cheltuită de Anda Adam și soțul ei, Joseph Mohaci, pentru nuntă. Petrecerea a fost numai lux și opulență
Suma colosală cheltuită de Anda Adam și soțul ei, Joseph Mohaci, pentru nuntă. Petrecerea a...
Wizz Air anunță reluarea unei rute celebre de pe un aeroport din România. Destinația e adorată de mulți români, biletele sunt ieftine
Wizz Air anunță reluarea unei rute celebre de pe un aeroport din România. Destinația e...
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba...
×