BAC 2014 – Uite ce nu ai voie sa faci la BAC si ce te asteapta in zilele de examen!
BAC 2-14 – Examenul de bacalaureat este organizat in scris si scris/ practic. Pentru realizarea lucrarii scrise, se acorda 3 ore. Timpul rezervat pentru realizarea subiectelor se calculeaza din momentul in care candidatii incep rezolvarea nemijlocita a lucrarii.
Pe usa fiecarei sali se afiseaza lista nominala a candidatilor (numele, prenumele, limba de instruire), repartizati in sala respectiva. Accesul candidatilor in salile de examen este permis in baza actului de identitate (buletin de identitate), cu 15 minute inainte de inceperea probei.
Candidatii semneaza o declaratie, in fiecare zi de examen, pana la inceputul probei de examene, prin care confirma ca nu detin asupra lor materiale interzise, ce i-ar favoriza in rezolvarea subiectelor si cunosc despre faptul ca pot fi verificati cu detectorul de metale
Se interzice candidatilor sa aiba asupra lor tabele, manuale, dictionare, notite, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, statii de emisie-receptie, alte surse de receptionare si transmitere a mesajelor.
Nerespectarea acestor prevederi are drept consecinta eliminarea de la proba de examen a candidatului, indiferent daca au fost sau nu folosite materialele interzise si anularea lucrarilor la toate probele de examene sustinute.
Candidatii care au fost eliminati de la o proba de examen,
pentru frauda sau tentativa de frauda , nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile ulterioare, a notelor la probele sustinute anterior eliminarii.
La examenul de geografie, candidatilor li se permite sa intre in sala de examen cu atlasul scolar pentru geografia fizica si geografia umana, iar la examenul de matematica, fizica, informatica -creion simplu, riglă, radiera. La celelalte examene de bacalaureat, candidatii au doar pix cu cerneala albastra.
Candidatii sunt repartizati cate unul in banca, in ordinea
alfabetica prevazuta in listele afisate.
In ziua examenului, in localul Centrului de Bacalaureat este
interzis accesul altor cadre didactice neimplicate in examen, a personalului tehnic, parintilor, etc.
Pentru sustinerea probelor scrise, candidatii primesc teste personalizate, la rezolvarea carora utilizeaza pix cu cerneala albastra.
Pentru maculatoare, ei folosesc foi stampilate la centrele de
Bacalaureat.
Din momentul repartizarii testelor, niciun candidat nu mai poate intra in sala si nici parasi sala de examen.
In cazuri exceptionale, candidatul, insotit de asistent, poate iesi, temporar, din sala, predand testul celui de al doilea asistent. In acest caz, asistentul insoteste doar un singur candidat.
Candidatul care a comis in test o greseala pe care doreste s-o corecteze taie cuvantul/ randul/ secventa gresita cu o linie orizontala. Scrie varianta corecta deasupra sau in spatiul ramas liber.
Depasirea timpului prestabilit pentru realizarea subiectelor de examen este interzisa. Ultimii candidati raman in sala de examen pana la predarea ultimei lucrari.
CITESTE SI: