Avertizare ANM pentru 12 ore. Cod galben de averse torențiale în aceste zone din România
ANM a emis o nouă avertizare valabilă pentru o perioadă de 12 ore. Meteorologii arată că va fi activ un cod galben de averse torențiale și descărcări electrice în mai multe zone din România. Atenționarea meteorologică va fi valabilă până astăzi, la orele 23:00. Vezi mai jos care sunt județele afectate.
Meteorologii vin cu vești noi pentru următoarele ore. A fost emisă o avertizare ANM valabilă pentru 12 ore. Va fi cod galben de averse torențiale și descărcări electrice în mai multe zone din România. Se vor înregistra fenomene precum instabilitate atmosferă temporar accentuată și cantități însemnate de apă. Fenomenele se vor concentra în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat.
Ce transmite ANM?
„În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale și pe arii restrânse descărcări electrice, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării”, transmite ANM.
Județele afectate sunt: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Timiș.
Vezi și METEOROLOGII ACCUWEATHER ANUNȚĂ O LUNĂ MAI ISTORICĂ, ÎN ROMÂNIA. VREME EXTREMĂ ÎN BUCUREȘTI
Cum va fi vremea în București, astăzi, 9 mai 2024?
De altfel, a fost emisă și prognoza specială pentru Municipiul București. Se aplică zilei în curs (9 mai 2024), în intervalul 12:00 – 23:00.
„Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade”, transmite ANM.
În ultima perioadă, vremea a oscilat. S-au înregistrat temperaturi ridicate, situate peste limita normalului perioadei. De altfel, după ce s-au înregistrat temperaturi de peste 24 de grade Celsius, vremea s-a răcit considerabil. Zilele acestea, multe dintre zonele din țară sunt vizate de ploi torențiale, descărcări electrice, rafale puternice de vânt.
Înainte de Paște, praful saharian le-a dat mari bătăi de cap românilor. Tranziția prafului a fost favorizată de circulația aerului și mulți români s-au trezit cu mașinile murdare. Picăturile de apă și particulele de praf au format „ploaia sângerie”, iar Cancan.ro v-a arătat imagini după producerea acestui fenomen.
Sursă foto: meteoromania.ro, colaj Pixabay