Avertismentul transmis de Octavian Jurma: ”Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021”

Publicat: 17/12/2021 | 07:19
Sursă foto: Pixabay

Specialistul Octavian Jurma a transmis un avertisment. Potrivit informațiilor, noua variantă a coronavirusului, și anume Omicron, va fi dominantă în România începând din luna decembrie.

În cursul serii de joi, medicul Octavian Jurma a făcut o serie de declarații referitoare la varianta Omicron a coronavirusului. Potrivit informațiilor, aceasta ar putea deveni dominantă până la finalul anului 2021 și, mai mult decât atât, ne-am afla deja în cel de-al cincilea val pandemic. De asemenea, medicul susține faptul că „decizia individuală este mai importantă decât decizia colectivă”. Până în acest moment, în România s-au înregistrat 11 cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, arată hotnews.ro.

”Cu toate acestea, numărul de cazuri Omicron a crescut de la 2 (pondere de 1.23%) la 8 (pondere de 6.32%). Avem prima confirmare directă că şi în România rata de dublare a cazurilor Omicron este de 3.5 zile (…) Aşadar, chiar dacă am creşte de 10 ori numărul de secvenţieri, Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 şi debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam. Nu există nimic care să oprească acest debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social si politic, deci nu ne putem baza pe autorităţi. Vestea bună este ca protecţia oferită de vaccin faţă de boala gravă și deces rămâne bună şi în cazul Omicron (…) Adăugaţi masca, distanţarea fizică, igiena mâinilor şi testare şi puteţi să treceţi cu bine şi prin acest val. Suntem deja în valul 5, ar fi trebuit sa ne obişnuim până acum cu noua normalitate dacă nu am nega permanent realitatea pandemiei”, transmite medicul.

Citește și AGENŢIA EUROPEANĂ PENTRU MEDICAMENTE A APROBAT DOUĂ NOI TRATAMENTE ANTI-COVID

Citește și ”DE LA 15 IANUARIE ÎNCEPE CALVARUL. PREGĂTIŢI-VĂ!” AVERTISMENTUL CUMPLIT AL UNUI MEDIC

Este foarte probabil ca noua variantă să conducă la spitalizări şi decese în plus

Potrivit ECDC, este „foarte probabil” ca noua variantă să conducă la spitalizări şi decese în plus faţă de previziunile precedente centrate pe varianta Delta, dominantă până acum.

Pentru a menţine presiunea asupra sistemului de sănătate la un nivel „gestionabil”, ECDC a cerut din nou o „reintroducere rapidă şi consolidare” a aşa-numitelor măsuri „non-farmaceutice” împotriva COVID-19, un termen care acopera restricţiile în general, scrie Agerpres.

”Este nevoie urgentă să se ia măsuri ferme pentru a reduce transmiterea, pentru a uşura povara grea asupra sistemelor sanitare şi pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili în următoarele luni”, a adăugat agenţia.

Pentru ECDC, folosirea măştilor, telemunca, evitarea supraaglomerării în locurile şi transportul public, izolarea în locuinţă în cazul îmbolnăvirii, aerisirea interioarelor şi menţinerea unui nivel ridicat de igienă rămân o prioritate.

sursă foto: Pixabay