Friptură, sarmale, mămăliguță cu brânză și smântână, mici cu muștar… toate sunt preparate adorate de români, dar și de cei care vizitează țara noastră. Însă, unul dintre ele este toxic! Medicii avertizează că poate fi periculos, dar explică și cum ne influențează organismul!
Citește și: LEGUMA BANALĂ CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEŞTI UŞOR ŞI REPEDE! MIHAELA BILIC A DEZVĂLUIT SECRETUL
Nu mai este un secret faptul că românilor le place să mănânce bine și să aibă mesele bogate, mai ales acum, în prag de sărbători. Însă, trebuie să fim atenți la alimentele pe care le consumăm și cum le combinăm. Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu a vorbit despre pericolul la care ne supunem atunci când consumăm un preparat adorat de mulți oameni.
Medicul Virgiliu Stroescu a transmis un avertisment românilor despre un preparat extrem de iubit, mămăligă cu brânză rasă, smântână, unt și ouă ochi. Deși are un gust extrem de delicios, poate influența creșterea colesterolului, despre care spune că este cea mai mare otravă a organismului uman. Astfel, ne expunem corpul unui pericol.
Celebrul nutriționist a explicat în detaliu ce se întâmplă atunci când consumăm această combinație de alimente.
„Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase.
Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie. Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.
Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu, la România TV.
Celebrul nutriționist a vorbit și despre carnea din vitrinele magazinelor. Acesta a dezvăluit că este nocivă. Pentru a rezista mai multe zile, se pun în ea nitriți, care favorizează cancerul.