Avertisment medical DSU: ”Virusul nu poate fi tratat cu antibiotice!”

Publicat: 09/01/2019 | 11:11
vertisment medical DSU: ”Virusul nu poate fi trata cu antibiotice!”

Departamentul de Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii, precizând că virusul nu poate fi tratat cu antibiotice. Este important ca părinţii să ţină în permanenţă legătura cu medicul de familie.

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. (…) Infecţia de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât şi febră. Medicaţia antipiretică (care combate febra) poate reduce durerea şi febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic şi medicaţia împotriva răcelii nu ajută”, informează Departamentul de Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Tusea poate persista câteva săptămâni

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Totodată, Departamentul de Situaţii de Urgenţă recomandă părinţilor să ţină în permanenţă legătura cu medicul de familie, să nu administreze bebeluşilor sub şase luni apă simplă.

“La copii de sub 2 ani nasul poate fi curăţat folosind picături de ser fiziologic şi aspirând cu un aspirator nazal sub formă de pară. Aspiratul frecvent al nărilor poate fi iritant pentru nou născuţi şi de aceea este mai bine a se efectua înaintea meselor” mai recomandă DSU.

Departamentul de Situaţii de Urgenţă recomandă părinţilor să folosească Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de şase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.