Motoarele de căutare, precum Google sau Bing, sunt locul cu care oamenii împărtăşesc cele mai multe curiozităţi şi dorinţe personale. Totuşi, nimeni nu trebuie să uite că în mediul virtual ajung tot felul de informaţii eronate, avertizează specialiştii în domeniu.
Chiar dacă internetul este un spaţiu care oferă libertate de exprimare şi de căutare a răspunsului la toate întrebările care-ţi trec prin cap, există anumite lucruri pe care e mai bine să te abţii să le cauţi un răspuns în mediul virtual, întrucât îţi pot face rău. Cel mai des, oamenii caută răspunsuri la durerile şi simptomele pe care le au, dar Google nu este doctorul tău! De cele mai multe ori, răspunsurile te pot speria sau, în unele cazuri, deşi trebuia să te duci de urgenţă la doctor, nu o faci pentru că ai citit că nu este nimic grav. Nu încerca să îţi pui singur un diagnostic, folosindu-te de „prietenul” Google.
La fel este şi în cazul problemelor emoţionale. Google nu este psihologul tău şi nu îţi va da sfaturile pe care ţi le poate oferi un specialişt. Totodată, este bine de reţinut că Google este un „turnător”! Istoricul tău de căutări este întotdeauna accesibil celor din spatele motorului de căutare, chiar şi atunci când cauţi informaţii pe „modul incognito”. Deci, ai grijă ce cauţi pe Google, pentru că dacă cei de la butoate sesizează ceva suspect, te-ai putea trezi cu probleme.
Google este un „depozit” de informaţii surprinzătoare despre tine: Dacă cineva îţi caută numele, poate descoperi lucruri pe care nu ţi-ai dori să le afle nimeni, potrivit A1.ro. Deci, este indicat să ai grijă ce cauţi, ce conturi îţi faci, ce fotografii publici şi unde, dacă nu vrei ca informaţii personale sau incomode să ajungă pe mâinile cui nu trebuie.
Google este o arhivă de imagini dezgustătoare: Dacă nu vrei să te simţi dezgustat, ai face bine să nu cauţi la secţiunea imagini termeni sau expresii care ar putea genera fotografii din această categorie.