Gică Popescu are mari probleme financiare! Iar ultima lovitură vine de la celebrul bazar pe care l-a deschis în Rahova, în urmă cu nouă ani, falimentat însă rapid. Fostul internațional a împrumutat atunci bani de la o bancă și a ”uitat” să-i înapoieze. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti) Astfel, a fost dat în judecată, a pierdut, iar acum s-a aprobat executarea silită a lui. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detaliile, în exclusivitate.
Doldora Bazar era afacerea de proporții pe care Gică Popescu o gândise de câțiva ani, dar pe care a pus-o în practică în 2010. Nu a avut toți banii pentru investiție, aproximativ 10 milioane de euro, dar nu i-a fost greu să ia un credit, alături de Luminița, soția lui, dar și de încă doi parteneri de afaceri. (Cele mai mari studiouri de videochat din Bucuresti) În acel an se ridica marele bazar, în apropiere de piața Rahova. (CITEȘTE ȘI: FOSTA SOȚIE A CUNOSCUTULUI FOTBALIST DE NAȚIONALĂ A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ)
„Oamenii din ziua de azi nu mai merg la muzee, dar se duc în mall. Noi am dorit să reedităm ceea ce întâmpla aici acum 100 de ani, când țăranii veneau cu căruțele și vindeau direct din ele. Am adus istoria în prezent”, declara atunci cel poreclit ”Baciul” pe când era fotbalist. Doar că nu i-a mers deloc bine. După câteva luni, afacerea scârțâia. Și nu și-a revenit, în ciuda eforturilor financiare ale lui Gică Popescu.
Inevitabilul s-a produs! La trei ani de la inaugurare, ”Doldora” s-a închis, iar cei trei oameni de afaceri au încercat un alt proiect. Chiar Gică Popescu recunoștea că nu a mers ”conceptul de supermarket”. S-a ajuns la insolvența firmei Doldora Capital, iar mai târziu și la falimentul bazarului inițiat de Gică Popescu. (CITEȘTE ȘI: Fotbalistul lui Gigi Becali a ”stropit” cu bere înfrângerea din meciul cu Viitorul… Filmările realizate la 1 noaptea vor stârni furia finanțatorului FCSB!)
Mai mult, ”afaceriștii” au rămas datori la banca de unde au făcut împrumutul, iar aceasta și-a cerut banii în instanță. Pe care i-a câștigat, după mai multe procese. Astfel, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea depusă de Garanti Bank pentru executarea silita a lui Gică Popescu și a soției acestuia. Iar suma de recuperat nu e deloc micuță, două milioane de euro. Decizia nu era, la acea dată, definitivă.
CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are ultimele informații despre scandalul în care este implicat fostul internațional român. Astfel, zilele trecute, acesta a aflat că Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea făcută de bancă, anume, executarea silită. Iar decizia este definitivă și fără cale de atac pentru fostul internațional român.
Iată soluția pe scurt: ”Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 12.04.2019.”
Gheorghe Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1967, la Calafat, și a devenit un cunoscut fotbalist român la o vârstă fragedă, la echipa de glorie a Craiovei, Universitatea. A participat cu echipa națională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 și 2000). (CITEȘTE ȘI: Amanta care a ”spart” vestiarul FCSB-ului s-a reprofilat. Nu-ți închipui ce profesează acum!)
De-a lungul carierei, a jucat la CS Universitatea Craiova, Dinamo București, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2000) și SV Hannover 96, câștigând 13 trofee. A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Cupelor.
După retragerea din fotbal, a intrat în afaceri și și-a deschis propria școală de fotbal (Școala de Fotbal Gică Popescu) la Craiova. A cochetat și cu impresariatul, a candidat și la președinția Federației Române de Fotbal, în 2005, împotriva lui Mircea Sandu, dar a pierdut. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.
Începând cu ianuarie 2008, Popescu a fost anchetat de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de înșelăciune, evaziune și spălare de bani, într-un dosar care privește transferurile a 12 fotbaliști, din perioada 1999–2005. În martie 2014, Popescu a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare, fiind eliberat condiționat în noiembrie 2015. (CITEȘTE ȘI: De ce s-a ”aprins” Syda și a sărit să-l caftească pe finanțatorul FCSB-ului… Are legătură cu sexy-iubita juristă!)
Gică Popescu este consilier onorific al premierului „în domeniile promovării programelor de sport şi susţinerii proiectelor de dezvoltare a structurilor sportive, precum şi în legătură cu organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, cu activitate neremunerată.