Avem ultimul exit-poll al alegerilor prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă a dat lovitura. Victorie uriașă pentru PSD

Publicat: 10/11/2019 | 19:48

În ultimele ore de vot, au loc schimbări majore, în ceea ce priveşte voturile românilor la alegerile prezidenţiale 2019, arată datele de tip exit-poll existente la partide, potrivit unor surse politice.

Ultimele două ore de vot pare să ducă în turul II candidatul PSD, Viorica Dăncilă, înregistrând o creştere faţă de exit poll-ul de la ora 17:00, iar Dan Barna a scăzut în procentaje, potrivit stiripesurse.ro. (Vezi AICI exit poll- ul de la ora 17:00).

Klaus Iohannis – 40%

Viorica Dăncilă – 24%

Dan Barna – 15%

Diaconu – 7%

Theodor Paleologu – 6%

Kelemen Hunor – 4%

Ramona Ioana Bruynseels – 2%

Alexandru Cumpănaşu – 1%

Potrivit specialiştilor, se estimează că din totalul voturilor exprimare, Diaspora ar însemna aproximativ 6%, voturi care ar urma să fie împărţite egal între Iohannis şi Barna, cu un mic procent pentru Paleologu.

Când se anulează un buletin de vot

Există și cazuri – prevăzute de lege – în care buletinele de vot pot fi declarate nule. Iată care sunt acestea:

  • buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare
  • buletinele de alt model decât cel legal aprobat
  • buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”
  • buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora.

Trebuie menționant că buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate. (NU RATA: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. TOTUL DESPRE JOHN ION BANU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)

Votul este valabil exprimat în cazul în care – deși ștampila cu mențiunea „VOTAT” aplicată a depășit limitele patrulaterului – opțiunea alegătorului este evidentă, în cazul în care tușul s-a imprimat și pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”. De asemenea, buletinul de vot este valabil și în situația în care ștampila a fost aplicată de mai multe ori în același patrulater sau atât într-un patrulater, cât și în afara oricărui alt patrulater. Efectuarea de ștersături sau acoperirea prin scriere a buletinelor de vot nu atrage nulitatea acestora. (VEZI ȘI AICI: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. CINE ESTE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI)