Autostrazile A1 si A2 au fost inchise!
Traficul a fost inchis, vineri dupa-amiaza, din cauza viscolului, pe DN 2 Bucuresti – Urziceni si DN 2A Slobozia – Urziceni, pe DN 3 Lehliu-Calarasi si pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). De asemenea, CNADNR a cerut Politiei de Frontiera inchiderea PTF Giurgiu-Ruse.
Circulatia este intrerupta si pe DN 1D (Albesti Paleologu – Urziceni), DN 2 (Urziceni – Buzau), DN 22 (Ramnicu Sarat si Baile-judetul Buzau), DN 23A (Focsani-Gologanu), DN 23B (Maicanesti – Ciorasti, judetul Vrancea), DN 24D (Balabaesi – Varlezi, judesul Galati), DN 2C (Costesti – Padina, judetul Buzau), DN 2N (Bogza – Dumbraveni – Jitia ), DN 2R (Jitia – Vintileasca).
Traficul este inchis, de la ora 13.30, si pe DN 67C Novaci-Ranca, intre kilometrii 24 si 34, din cauza viscolului foarte puternic si a vizibilitatii reduse, iar de la ora 14.30 s-a inchis traficul si pe DN 65A, sectorul Rosiorii de Vede – Turnu Magurele.
Totodata, pe DN 65A sectorul Rosiorii de Vede – Buzoiesti traficul a fost restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 3,5 tone.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte.
Vantul va sufla cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50 – 60 kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada.
Sambata dimineata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.
Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.
In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.
Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.